“Sonsuzluğa Açılan Pencere: Roman” söyleşisi 7 Mayıs’ta

Mayıs 4, 2023

“Sonsuzluğa Açılan Pencere: Roman” söyleşisi 7 Mayıs’ta

“Sonsuzluğa Açılan Pencere: Roman” başlıklı söyleşi, 7 Mayıs 2023 Pazar 16.00’da Penguen Kitabevi Suadiye’de yapılacak.  

Burcu Özer Katmer, Esra Kahraman, Oya Akçizmeci ve Gülayşe Koçak, “Sonsuzluğa Açılan Pencere: Roman” başlıklı söyleşide romanı sorgulamak, anlamak ve sevdirmek için bir araya geliyor. Şükran Akan’ın moderatörlüğündeyapılacak söyleşide dört romancı hem “Roman çağının mı, insanın mı tanığı?” sorusuna yanıt arayacak hem de kitaplarından bölümler okuyacaklar.

“Roman somut, yaşanmış bir deneyim olarak bütünlüğün parçalandığı ama bütünlük ihtiyacının sürdüğü bir dünyanın destanıdır.” Roman için yapılmış en güzel tanımlardan biri. Ancak ne ilki ne sonuncusu çünkü roman hâlâ gelişimini sürdüren, yeni arayışlara açık bir türdür. Yine de bu tanım, bu türü anlamamızı sağlamaya en yakın söylemlerden biri. Heinrich Mann, “Bütün romanların ve hikâyelerin amacı kim olduğumuzu bilmektir; edebiyatın önemli bir konuma sahip olmasının nedeni, sadece doğanın ve insanlar âleminin ayrıntılarını tek tek açıklamasında ve keşfetmesinde değil insanları hep yeni baştan keşfetmesidir,” der. 

Aytaç Timur’un, Penguen Kitabevi’nin ev sahipliğinde düzenlendiği “Sonsuzluğa Açılan Pencere: Roman” başlıklı söyleşi dizisinde işinin erbabı romancılar, Mann’ın bu ifadesinin akıllara getirdiği “Roman çağının mı, insanın mı tanığı?” sorusunu ve bunun gibi daha pek çok soruyu masaya yatıracak. Söyleşilerin ilkinde, yeni romanı Kendine Ait’i geçtiğimiz günlerde Düşbaz Kitaplar’dan çıkaran Burcu Özer Katmer ile Kör Mağara Balıkları, Segâh Makamı ve Turuncu Zamanlar adlı romanlarını Ayrıntı Yayınları aracılığıyla okurlara ulaştıran Esra Kahraman, Yeni İnsan Yayınevi’nin yazarı Oya Akçizmeci ve Everest Yayınları’nın yazarı Gülayşe Koçak’la bir araya gelecek. 

Adres: Bağdat Cad. No:408, 34740 Suadiye-Kadıköy/İstanbul Tel: 0537 971 41 67

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2023)

Yorum yapın