Soluksuz bir Norveç polisiyesi: “Seni Yarın Özleyeceğim”

Mart 2, 2018

Soluksuz bir Norveç polisiyesi: “Seni Yarın Özleyeceğim”

Heine T. Bakkeid’in Seni Yarın Özleyeceğim adlı kitabı, Ayşe Erbulak çevirisiyle Beyaz Baykuş Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ülkemizde her geçen gün daha çok sevilen polisiye türünün en başarılı örneklerini veren Kuzey polisiyesinin yeni yıldızlarından Heine T. Bakkeid’in Seni Yarın Özleyeceğim adlı kitabı okurla buluştu.

Kuzeyin karanlık ve tekinsiz atmosferinde ilerleyen romanda eski polis Thorkild Aske’yi kayıp bir genç adamı bulmak için gittiği terk edilmiş deniz fenerinde bambaşka ve sürpriz bir yolculuk bekliyordur…

Arka kapaktan:

DİBE VURULDUĞUNDA GİDECEK TEK BİR YOL VARDIR: KUZEY.

Eski sorgu görevlisi Thorkild Aske, gözaltına alındığı hapishaneden çıkar çıkmaz Norveç’in kuzeyine, denizin okyanusa açıldığı yere gitmeye zorla ikna edilir. Orada, artık kullanılmayan deniz fenerinde genç bir adam kaybolmuştur.

Ülkede sonbahar fırtınalarının ve karanlık zamanlara geçişin can sıkıcı döneminin başlangıcıdır.

Kısa süre sonra Aske’nin o rüzgârlı bölgede, terk edilmiş deniz fenerinde yalnız olmadığı açıklık kazanacaktır. Yüzü olmayan bir kadın cesedi bu yolculuğunda ona eşlik etmektedir…

“Heine Bakkeid, Türk polisiye roman okuruyla buluşuyor. Ben hepinizden çok şanslıyım ki bu romanı ilk kez okuyanım. Sakin kuzeyin şiddetine teslim olmuş polisiye okurlarının yeni kitaplarını heyecanla bekleyeceği bu Norveçli yazarı çok seveceğinizden eminim.”

Ayşe Erbulak

Yazar hakkında: 

1974 yılında Kuzey Norveç’in başşehri sayılan Tromsø’nün Gratangen bölgesinde doğdu.

Eğitimini güneyde Stavanger’de “Sistem Geliştirici” olarak tamamladı.

2006’da ilk romanı UTEN PULS – NABIZSIZ yayınlandı. Ardından yedi adet çocuk romanı yazan Bakkeid’in ilk polisiye romanı “SENİ YARIN ÖZLEYECEĞİM (JEG SKAL SAVNE DEG I MORGEN)”dir.

edebiyathaber.net (2 Mart 2018)

Yorum yapın