Siyasi tutuklular kitap yasağına karşı açlık grevinde

Mart 19, 2013

Siyasi tutuklular kitap yasağına karşı açlık grevinde

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde PKK’lı tutuklular dışında tüm siyasi tutuklular, 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde ise MLKP davası tutukluları, 10 kitap sınırlamasına ve saldırılara karşı süresiz açlık grevine başladı.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde PKK davası tutukluları dışında tüm siyasi tutuklular ile 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ndeki MLKP davası tutuklularının, kitap sınırlamasına karşı süresiz açlık grevine başladığı bildirildi.

ETHA‘nın haberine göre, Ezilenlerin Hukuk Bürosu’ndan Avukat Sezin Uçar, 2 No’lu F Tipi Cezaevinde bulunan MLKP dava tutuklusu müvekkilleri Seyfi Polat, Ali Haydar Keleş, Fırat Şaren, Osman Nuri Ocaklı, Ersin Sedefoğlu, İrfan Gerçek, Kenan Kara ve Naci Güner’in süresiz açlık grevine başladığını bildirdi.

Avukat Uçar, 1 No’lu Cezaevi’nde ise PKK dava tutukluları dışındaki tüm siyasi tutukluların süresiz açlık grevine başladıkları bilgisini verdi.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde hücrelerde kişi başına 10 kitap bulundurulması yönünde alınan karar üzerine, Cuma günü zorla hücrelere girilmiş ve tutuklular darp edilerek kitaplara el konulmuştu.

Gardiyanların, kitapların alınmasına engel olmak isteyen tutukluları darp ettiği öğrenildi. Bu sırada bazı tutukluların, kaldıkları hücrelerin camlarını kırdıkları, hücre içerisinde bulunan dolap ve masaları devirdikleri kaydedildi. Hücrelerin kırılan camlarının hala takılmadığı bu nedenli tutukluların hastalandıkları da belirtildi.

SolPortal (19 Mart 2013)

Yorum yapın