Babalar ve çocukları sanatla buluşuyor

Haziran 10, 2015

Babalar ve çocukları sanatla buluşuyor

PeraEgitim_Babalar+ve+CocuklarPera Müzesi, 4-12 yaş aralığındaki çocuklara, babaları ile birlikte kutlayacakları Babalar Günü’ne özel sanat dolu bir program sunuyor. 20-21 Haziran 2015 tarihlerinde gerçekleşecek “Babalar ve Çocuklar” adlı eğitim programında, babalar ve çocukları bir yandan birlikte keyifli saatler geçirirken, diğer yandan sanatsal becerilerini geliştirip hayal güçlerini keşfedecekler.

Günümüz çağdaş sanatının en sıra dışı ve ikonik isimlerinden Grayson Perry’nin “Küçük Farklılıklar” ve 20. yüzyılın çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton’ın “Portreler” sergileri kapsamında düzenlenen atölyelerde çocuklar ve babaları, çömlek ve moda tasarımı ile tanışacaklar.

Grayson Perry’nin seramiklerinden esinlenerek “Çanak Çömlek” yapacaklar

20 Haziran Cumartesi günü saat 10:30 – 12:30 arasında düzenlenecek “Çanak Çömlek” atölyesinde çocuklar babaları ile birlikte, İngiliz çağdaş sanatçı Grayson Perry’nin yaratıcı dünyası ile tanışacak, sanatçının seramiklerini yakından inceleyerek farklı bir teknik olan çimdikleme yöntemiyle, çamurdan kendi çömleklerini yaratacaklar.

Çocuklar “moda tasarımı” ile tanışacak

21 Haziran Pazar günü saat 14:00 -16:00 arasında gerçekleşecek “Moda Kolaj” atölyesinde ise çocuklar ve babaları yeni moda tasarımlarına imza atacaklar. “Cecil Beaton, Portreler” sergisi kapsamında düzenlenen bu atölye çalışmasında, katılımcılar Beaton’ın fotoğraflarına konuk olan ünlüleri tanıyacak, mesleklerini tahmin etmeye çalışacak ve giysilerini tartışarak günümüzle kıyaslayacaklar.

Ücretsiz olan etkinliklere katılmak isteyen baba ve çocuklarının önceden rezervasyon yaptırması gerekiyor.

Detaylı bilgi: 0212 334 99 00 (4) – [email protected]www.peramuzesi.org.tr/egitim

edebiyathaber.net (10 Haziran 2015)

Yorum yapın