Sinema tutkunlarına “Sinema Televizyon Video Terimleri Sözlüğü”

Aralık 23, 2014

Sinema tutkunlarına “Sinema Televizyon Video Terimleri Sözlüğü”

sema fenerSema Fener’in yazdığı, 3.000’den fazla terimi ve açıklamasını içeren “İngilizceden Türkçeye Açıklamalı Sinema Televizyon Video Terimleri Sözlüğü” Yitik Ülke Yayınları etiketiyle raflarda.

Sema Fener’in uzun yıllar üzerinde titizlikle çalıştığı bu kitap, sinema ve televizyon dünyasındaki herkese özel bir kaynak kitap olacak. Yazar, kitabını şu sözlerle anlatıyor okuruna:” Sinema ve televizyon sektöründe çalışanların, post prodüksiyon sektörü elemanlarının, üniversitelerin sinema-TV bölümü öğrencilerinin, sinema sanatı ile ilgilenenlerin, meraklı sinema izleyicilerinin yabancı dildeki yayınları dil sorunundan dolayı takip edemediklerini düşünerek hazırladığım ‘HD Sinematografi’ kitabına ek olarak şimdi bu sözlüğü hazırladım. Bu sözlükte sinema, televizyon ve video uygulamaları ile ilgili İngilizce sözcüklerin, (Sinemayı konu alan İngilizce yayınların bolluğunu düşünerek) teknik terimler, sinema akımları, başlıca sinema kuramları ve kurumları, sinema tarihinde önem taşıyan olay ve keşifler ile ilgili temel kavramlar olmak üzere, Türkçe karşılıklarını ve kısa açıklamalarını bulacaksınız. Her an başvurulabilecek, okunması kolay, kullanılması pratik bir sözlük olmasını umuyorum…”

Özellikle yönetmenlerin ve oyuncuların ilgisini çekecek olan bu değerli çalışma tüm radyo – TV ve sinema öğrencileri ile akademisyenler için de yardımcı eser olma özelliğini taşıyor. “İngilizceden Türkçeye Açıklamalı Sinema Televizyon Video Terimleri Sözlüğü” Türk sinemasının 100’üncü yılında sinemamızın kültürel altyapısı için de benzersiz bir çalışma.

edebiyathaber.net (23 Aralık 2014)

Yorum yapın