“Sinema Sevgilim – Her Film Politiktir” Film Okuma Atölyesi

Kasım 11, 2013

“Sinema Sevgilim – Her Film Politiktir” Film Okuma Atölyesi

filmatolyeİstanbul Film Akademi’de Alin Taşçıyan ile “Sinema Sevgilim – Her Film Politiktir” Film Okuma Atölyesi 24 Kasım’da başlıyor.

Film Okuma Atölyesi 24 Kasım’dan itibaren 9 hafta boyunca her Pazar saat 13:00–16:00 arası İstanbul Film Akademi’nin Nişantaşı’ndaki merkezinde olacak. Son kayıt tarihi 19 Kasım 2013 Salı.

Sinema tarihinin en önemli yayın organlarından Cahiers de Cinema’nın yazarları Jean-Louis Comolli ve Jean Narboni “Her film politiktir” der…

Egemen ideolojilerin filmlere yansımalarını ifade eden bu önerme üzerinden

sinema ve siyaset ilişkisini dönemler, akımlar ve kişilikler üzerinden ele alınacak, politik filmlerin okumaları yapılacak ve bugüne yansımaları tartışılacak olan bir atölye. 

Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde yeni bir toplumsal hareketlenmenin başladığı bir dönemde bir kitle iletişim aracı olarak sinemanın kılavuzluğu/kışkırtıcılığı kadar filmleri nasıl okuduğumuz da önem taşıyor.

Atölye eğitmeni Alin Taşçıyan ülkemizin en önemli sinema eleştirmenlerinden biri. Bugüne kadar sinema üzerine birçok televizyon programı hazırlayıp sundu. Halen Star gazetesinde düzenli olarak sinema eleştirileri yazıyor, aynı zamanda yerli ve yabancı birçok festivalde jüri üyeliği ve danışmanlık yapıyor.

İletişim:

0212 224 37 62 / 0530 252 95 75 – [email protected]

Valikonağı Cd. Şair Nigar Sk. No:8 K:2 Nişantaşı / Şişli

edebiyathaber.net (11 Kasım 2013)

Yorum yapın