6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 22 Mart’ta Başlıyor

Mart 13, 2012

6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 22 Mart’ta Başlıyor

Suriye'nin Halep kenti ile Çukurova'da yedi merkezde eş zamanlı düzenlenecek 6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nde, ağırlıklı olarak barış konusu işlenecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişim destekçisi olduğu ve Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Yazarlar Birliği'nin desteği ile gerçekleştirilen 6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) bu yıl 22 -26 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Çukurova Sanat Girişimi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin bu yılki teması “barış” olacak. Genel sloganı, “Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele” olan UÇSG'nin bu yıla özel teması ise “Barış için kardeşlik, kardeşlik için barış” olarak belirlendi.

Suriye'nin Halep kenti ile Çukurova'da yedi merkezde (Adana, Antakya, İskenderun, Mersin, Tarsus, Silifke ve Anamur) eş zamanlı düzenlenecek 6. UÇSG'de ağırlıklı olarak barış konusu işlenecek.

22 Martta, 18.00'de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılacak açılış töreninde Arap Yazarlar Birliği Temsilcisi Gassan Kamil Vannus bir konuşma yapacak.

Çukurova Sanat Girişimi adına Çetin Yiğenoğlu, Ziya Aykın, Mehmet Karasu'nun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da birer konuşma yapacağı açılış töreninde Çukurova Müzik Dostları Derneği tarafından düzenlenen konserde Nefesli Trio adıyla sahne alacak. Tuna Bozkaya (klarnet), Özgür Alper (obua) ve Eray İnal (fagot) barış için müzik yapacak.

Açılış töreninde ayrıca Berrin Hız ile M. Nevzat Hız ikilisinin “Caritna Suriye” (Komşumuz Suriye) isimli fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: haberler.com (13 Mart 2012)

Yorum yapın