Sine Ergün’den yeni öyküler: “Baştankara”

Haziran 15, 2016

Sine Ergün’den yeni öyküler: “Baştankara”

bastankara_kapakSine Ergün’ün yeni öykü kitabı “BaştankaraCan Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocukken bir kuş öldürdüm, dedi adam, ben öldürmedim, arkadaşım öldürdü, arkadaşım da değildi, o gün beraberdik işte. Yiyelim, dedi, tüylerini yolduk, yine de ısırınca ağzıma geliyordu tüyleri. Niçin uydum ki ona. Kalktı, suya uzandı, içti, öfkeyle döndü. Bizi niçin almadılar? Ben, dedi kadın, kiminle gideceğimi seçemedim…”

Sine Ergün, okurumuzun yakından takip ettiği öykücülerimizden biri. Kısa ve etkili öyküleri, hayata, yaşadığı kente ve çevreye farklı bakışıyla hemen öne çıkıyor. Baştankara’da yeni öykü alanlarına giriyor; gerçekliğin kırıldığı, ruhsal durumların daha derinine inilerek incelendiği, bilinçaltının anlık çakımlarına kulak verilen kısa öyküler bunlar. Dikkatle okunması gereken, konuşulacak bir öykü kitabı Baştankara. 

Sine Ergün

1982’de doğdu. Öykü, şiir, çeviri ve denemeleri çeşitli dergi ve derlemelerde yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışı sergilere, sanatçı programlarına katıldı. İlk kitabı Burası Tekin Değil’i (2010) Bazen Hayat (2012) izledi. Bazen Hayat kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı.

edebiyathaber.net (15 Haziran 2016)

Yorum yapın