Sincan İstasyonu’nun 127. sayısı çıktı

Ağustos 22, 2023

Sincan İstasyonu’nun 127. sayısı çıktı

Sincan İstasyonu dergisinin 127. sayısı yayımlandı.

İki aylık periyodlarla yayımlanmakta olan Sincan İstasyonu’nun Eylül-Ekim 2023 tarihli sayısının başyazısında Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün bu yıl Orhan Pamuk’a verilmesi konu ediliyor ve eleştiriliyor.

Bu sayının kapağında şiir, eleştiri, deneme, öykü türlerinde yapıtları bulunan Kemal Gündüzalp’ı “şiir ve Hayat Üzerine Notlar”ıyla görüyoruz. 1953, Urfa doğumlu edebiyatçımız yaşamnı Aydın’da yaşıyor.

Eray Canberk “Şiirden, Şairden” genel başlığını taşıyan yazılarını sürdürürken,  Aydın Afacan da “Safir ve Logos” başlıklı yazılarına bir yenisini eklemiş oluyor.

Hayati Baki, kendisine imzalanmış kitapları konu ederek yazarlarını da anmış oluyor. Bu sayıdaki yazısı Ali Püsküllüoğlu’na dair.

Derginin çekirdek kadrosunu oluşturanlardan biri de Halil İbrahim Özbay’dır. Bu sayıda yer alan yazısı “Yenilikçi Şiire Yol Açan Şairler” başlığını taşıyor.

Gültekin Emre’ye sorulursa “Asıl Acı” gurbet acısı ya da başka bir deyişle “Anavatan” hasretidir.

“Şiirini Cami Avlusuna Bırakan Şair Kim?” diye soran Engin Berk, bu konudaki tartışmalara katılmış oluyor. Ümit Yıldırım, bir bölümünü aynı adla kitaplaştırdığı “Edebiyatın Gülen Yüzü” başlıklı yazılarını sürdürüyor. Yazıda adı geçen şairlerden biri, ötekine “sen zaten Türk şiirini ahıra çevirdin” diyor.

“Dünden Bir Olay, Bugünden Bir Roman” yazı başlığı ise Hürriyet Yaşar’ın okuma güncesinden.

Yaşamnını Almanya’da sürdürmekte olan Ahmet Arpad “Stefan Zweig ve Joseph Roth” başlığını taşıyan ilginç yazısıyla aramıza katılmış oluyor.

Hollanda’dan gelmekte olan İbrahim Eroğlu imzalı “Anekdotlar”dan biri ve Ali Ekber Ataş’ın “Hidegard Henüz Çocukken” adını taşıyan yazısı da ilgiyle okunabilir.

Sincan İstasyonu’nun “Son Okudukları” konulu soruşturmasına yanıt verenler ise şunlar: Adnan Binyazar, Arife Kalender, Turgay Kantürk, Ayşe Sarısayın, Emel Kaya, Mustafa Köz, Metin Turan, Altay Öktem ve Umut Yaşar Abat.

Bu sayının şairleri: Ali Cengizkan, Şeref Bilsel, Ruhsan İskifoğlu, Orhan Göksel, Aytekin Karaçoban, Engin Turgut, Mualla Alpaydın, Serdar Abay.

Bu sayının öykücüleri: Zehra Ünüvar, Ahmet Önel, Cengis Asiltürk. 

YILLIK SÜRDÜRÜM BEDELİ: 320 TL

İLETİŞİM / E-POSTA:  [email protected] *** GSM: 0536 462 21 70

edebiyathaber.net (22 Ağustos 2023)

Yorum yapın