Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nı kazanan belli oldu

Ocak 11, 2021

Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nı kazanan belli oldu

Bu yılki konusu “Utanmak” olarak belirlenen Seyhan Livaneli Öykü Ödülü’nü Güray Işık kazandı.

Amacı, “Edebiyat dünyamıza soluk katabilecek yeni yazarlar ortaya çıkarmak ve Seyhan Livaneli’nin değerli anısını yaşatmak.” diye açıklanan ödüle, daha önce öykü türünde kitabı yayınlanmamış 600’den fazla aday başvurdu.

Düzenleme kurulu ve Edebiyatist Yayınevi yayın kurulu, gelen öyküleri hem yönetmeliğe uygunluk hem de yazım hatası veya belirgin anlatım sorunu gibi açılardan inceledi ve uygun olanları, adayların adı görünmeyecek biçimde seçici kurula iletti.

Zülfü Livaneli, Hakan Akdoğan, Jale Sancak, Gaye Boralıoğlu, Menekşe Toprak, Barış İnce ve Zafer Köse’den oluşan seçici kurul, dört adayın çalışmalarını finalist olarak belirledi: Güray Işık, Arzu Hiçyılmaz Özen, Kadriye Gencer ve Arife Esra Dönmez.

Bu finalistler arasında yaptığı ikinci tur değerlendire sonrasında, seçici kurul, ödülü Güray Işık’a vermeyi kararlaştırdı.

Daha önce, Seyhan Livaneli’nin doğum günü olan 22 Ocak olarak açıklanan ödül töreni, pandemi önlemlerinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Ödül töreninde bir panel düzenlenmesi ve geçen yılın kazananı Duysal Deneyici Tatlısu’nun kitabı için imza etkinliği yapılması bekleniyor.

Bu yılın kazananı Gürcan Işık’ın kitabı Edebiyatist Yayınevi tarafından yayınlanacak. Diğer finalistlerimizin öyküleri Masa, Edebiyat Atölye ve Öykü Gazetesi aracılığıyla okurla buluşacak.

Düzenleme Kurulundan Ayça Erdura bir sonraki yıl için belirlenecek konu ve şartların Ağustos 2021 tarihinde açıklanacağını belirtti. Edebiyatist Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Ayan ve Erdura gelecek yıllardaki ödül törenlerinde de, bir önceki yılın kazananı için imza etkinliği düzenlemeyi hedeflediklerini belirttiler.

edebiyathaber.net (11 Ocak 2021)

Yorum yapın