2019 Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü sahibini buldu

Mayıs 14, 2019

2019 Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü sahibini buldu

2019 Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü’ne “Akbabalar Çağında” adlı şiir kitabıyla Cenk Kolçak değer görüldü.

Yazın alanında değişik türlerde pek çok yapıtı bulunan, altmış altı yıldır kültür-sanat dünyasının zenginleşmesine ürünleriyle katkıda bulunan, sanat yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği Almanya’da oluşturduğu yazınsal birikimlerini bu alana gönül verenlerle paylaşıp yapıtlara dönüştüren şair-yazar Ruhi Türkyılmaz’ın adını taşıyan Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü yarışmasının bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirildi.

Ayşe Keskin, Emel İrtem, Haşim Hüsrevşahi, Ömer Turan ve Şeref Bilsel’den oluşan Seçici Kurul; Cenk Kolçak’ın “Akbabalar Çağında” adlı şiir kitabını, çağdaş bir dünya görüşü bağlamında inceleyip, günümüz şiirinin yenilikçi estetiğine ve dil bilincine yaklaşma çabalarını da göz önünde tutarak “oy birliğiyle” Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü’ne değer gördü.

Ödül töreni, 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 17:00’de Trabzon Ruhi Türkyılmaz Sanatevi’nde gerçekleştirilecek.

Cenk Kolçak kimdir?

1991’de İstanbul’da doğdu. Gazi Üniversitesi’nde Makine Teknolojisi bölümünü bitirdikten sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisansını tamamladı. İngiliz Dili ve Edebiyatı lisans bölümünü okumak için gittiği İrlanda Cumhuriyeti’nde, İngilizce dil hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra okulu bitirmeden Türkiye’ye geri döndü. (Disiplinlerarası) İnsan Gelişimi ve Eğitim Yüksek Lisans mezunudur.

Şiirleri Edebiyat Nöbeti, Yıldız Tozu, Yeni E, Edebiyatist, vb. dergilerde ve çeşitli fanzinlerde yayımlandı. Akbabalar Çağında (2018) isimli şiir kitabı Öteki Yayınevi tarafından yayınlandı. Özel bir televizyon kanalında program editörlüğü yapan şair, aynı zamanda şiir ve edebiyat üzerine söyleşiler gerçekleştirmektedir.

edebiyathaber.net (14 Mayıs 2019)

Yorum yapın