Türkiye Yayıncılar Birliği Özel Ödülleri sahiplerini buldu

Ekim 31, 2023

Türkiye Yayıncılar Birliği Özel Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, yaratıcı ve yenilikçi projeleri kutlamak, yayıncılık sektörüne katkı sağlayan değerli çalışmaları ödüllendirmek amacıyla hayata geçirdiği Yayıncılık Özel Ödülleri ve Kitabevi Emek Ödülü 30 Ekim 2023 Pazartesi akşamı TÜYAP Palas’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende yaptığı konuşmada Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk “İlk kez hayata geçirdiğimiz Yayıncılık Özel Ödülleri’nin kitap dünyamızdaki güzel örneklerin çoğalmasını teşvik edeceğini umuyoruz” temennisinde bulundu. 

Fahri Aral & Mihail Paşa

Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu tarafından belirlenen “Kitabevi Emek Ödülü”, kitapçılık mesleğini sürdüren bağımsız bir kitabevine verilirken “Yayıncılık Özel Ödülleri” ise kitap dünyamızın gelişimine katkı sağlayan projeler ve yayıncılık sektörünün öne çıkan yeniliklerine odaklanıyor.

Kitabevi Emek Ödülü, kitapçılık mesleğini özveriyle sürdüren 1912 yılında İstanbul-Büyükada’da kurulan Ksidas Kitabevi’ne verildi. Plaketi, Ksidas Kitabevi’nin yöneticisi Mihail Paşa, Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu eski üyesi Fahri Aral’ın elinden aldı.

Törende üç kuruma Yayıncılık Özel Ödülleri verildi. Ödüllerin ilki, İstanbul’da özellikle dezavantajlı semtlerde açtıkları 62 kütüphane ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu adına, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk tarafından İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ali Şafak Özdemir’e takdim edildi. 

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ali Şafak Özdemir

Yazı evleri, kütüphaneleri ve yılın yazarı projeleriyle Bursa-Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem plaketini Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Başkanı Karine Pansa’dan aldı.

Kamu bütçesinden kitap satın alarak çocukların kitaplara ulaşmasını sağlayan Van Valisi Ozan Balcı’ya plaketi ise geceye katılamadığı için daha sonra Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kocatürk tarafından makamında takdim edilecek.   

Bu ödüller, okuma kültürünün yaygınlaşması ve kitap okuma farkındalığının artması yönündeki değerli çabaları teşvik etmeyi amaçlıyor. İlk kez bu sene verilen ödüllerin önümüzdeki yıllarda da gelenekselleşmesi hedefleniyor.

edebiyathaber.net (31 Ekim 2023)

Yorum yapın