Eda Albayrak’tan yeni bir seri: Bumçikiler

Şubat 20, 2024

Eda Albayrak’tan yeni bir seri: Bumçikiler

Eda Albayrak’ın yazdığı Zeynep Ertunç’un resimlediği Bumçikiler Doğuyor ve Öylesine Bir Gün adlı kitaplar Doğan Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Eda Albayrak’ın kıpır kıpır kaleminden dökülen bu dinamik masalları çocuklar yüksek sesle okumayı çok sevecek! Bumçikiler Doğuyor ve Öylesine Bir Gün

Doğan Çocuk etiketiyle raflarda!

Zeynep Ertunç’un renkleriyle canlanan Bumçikiler serisi, ilk okuma yolculuğunda çocuklara eğlenceli bir yol arkadaşı olacak. Serinin ilk kitabı Bumçikiler Doğuyor BUM ÇİKİ ÇİKİ sesiyle başlıyor.Toprak ülkesinde yaşayan böcekler telaşlı. Önem Hanım vız oraya, vız buraya uçuyor. Fatma Ana’ya gidip neler olduğunu soruyor. “Çabuk Mühim kızıma haber ver! Bebekler geliyor!” diyor Fatma Ana. Bunları duyunca kafası karışan Mühim Hanım hemen bahçeye iniyor. Tam o sırada BUM ÇİKİ ÇİKİ sesleri tekrar duyuluyor. Bu kez Mühim Hanım, “Ne oluyor Fatma Ana?” diye soruyor. Fatma Ana heyecanla cevap veriyor: “Bebekler geliyor dedim ya Mühim kızım, bebekler geliyor!”

Serinin ikinci kitabı Öylesine Bir Gün’de ise Toprak ülkesindeki barınakta böcekler sakin sakin yaşarken Bumçikilerin doğuşuyla birlikte işler karışıyor. Mühim Hanım Bumçikiler için barınakta kalacak yer ayarlıyor, Önem Hanım bütün gün Bumçikilerle ilgileniyor. Ama Fatma Ana tedirgin; çünkü kar günleri yaklaşıyor ve Bumçikiler için daha çok erzak depolamak gerekiyor. Üstelik battaniye, atkı, kazak da lazım… Önem Hanım ve Fatma Ana bu işleri hallederken Bumçikilerle ilgilenmek Mühim Hanım’a düşüyor. Neyse ki Bumçikiler masal dinlemeyi çok seviyor!

Gecelerden birinde Mühim Hanım’ın tedbirli mi tedbirli, telaşlı mı telaşlı, kibar mı kibar, biricik yardımcısı Önem Hanım odasının penceresinden gökyüzünü seyre dalmış. Birden gökten mi geldi yoksa yerin altından mı geldi anlayamadığı bir gümbürtü duymuş. BUM BUM!

Eda Albayrak 1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümünden mezun olmuştur. Aynı üniversitede AdSchool İstanbul Reklam Tasarımı bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. TÜBİTAK’ın Yeditepe Üniversitesi tarafından yürütülen medya içerik çözümleme sistemi projesinde yer almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesinde medya alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 2012 yılından bu yana yaratıcı zekâ alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Bilmece ve Bulmacalar, Çocuk & Gençlik, Çocuk Öykü & Roman kategorilerinde eserler kaleme almıştır. 

Zeynep Ertunç, 19. 10. 1990 Ankara’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu. Heykel ve resim çalışmalarının yanında illüstrasyon çalışmaları yapmaya başladı. Hayal etme kapasitesi onu şimdilerde meşgul olduğu renkler, çizgiler, doğa, estetik olan her şeyin mevcut olduğu, tüm bu yaratım gücünü yansıtabileceği, evrene olduğum ve yeryüzünde de katkı olabileceğim hediyeyi paylaşabileceği bir geleceği yaratma şansı verdi. Her şey için şükran duyduğu yaşamında hayallerinin ötesinde çocuk kitabı illüstrasyon çalışmalarını hâlen sürdürmekte.

Yorum yapın