Sert bir polisiye: “Mavinin Reddi”

Eylül 9, 2016

Sert bir polisiye: “Mavinin Reddi”

mavinin-reddiAhmet Karcılılar’ın “Mavinin Reddi” adlı kitabı İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım metninden

Ahmet Karcılılar, tuhaf bir ölümü anlatırken okuyucuya bir resmin monografisini sunuyor. Mavinin Reddi uzun bir sessizliğin ardından gelen derin, akıntılı, sert bir polisiye.

Bir renk neyi reddedebilir; yahut bir ressam, resimlerinde maviden başka renk kullanmayarak ne anlatır? Üstüne üstlük “Marat’nın Ölümü” gibi ölmüşse… Diyelim bu sorular cevaplandı, Marat’dan bihaber bir başkomiser nasıl olur da bunun bir cinayet olduğunu düşünür? Soruşturduğu tüm cinayetlerde aşklarını ve unutamadıklarını bularak, peşinde ağır bir yük sürükleyerek, her taşın altına baka baka…

Ahmet Karcılılar kimdir?

1965’te Denizli’de doğdu. Lise ve üniversite yıllarında gazete ve dergilerde öyküleri, denemeleri yayımlandı. 1987’de Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. 1998’de yayımlanan ilk romanı Yağmur Hüznü (Can Yayınları), Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü. 2000’de Gülden Kale Düştü, 2001’de Fotoğraf Hikâyeleri, 2002’de Akrep ve Semender Doğan Kitap tarafından ve 2004’te Anonim Kitap İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

edebiyathaber.net (9 Eylül 2016)

Yorum yapın