Şermin Yaşar’dan yeni çocuk kitabı: “Bizimki”

Aralık 24, 2019

Şermin Yaşar’dan yeni çocuk kitabı: “Bizimki”

Şermin Yaşar’ın yazdığı, Elif Balta Parks’ın resimlediği “Bizimki”, 3-6 yaş grubu için Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bazıları yerinde duramaz.

Önce kımıldamaya başlar,

sonra kıpırdanmaya

ve sonunda da zıplamaya…

İşte Bizimki de böyle biriydi!

Bilsen başına neler neler geldi…

Çocuk edebiyatının her daim gülümseten ve sevilen kalemi Şermin Yaşar Cingo ve Kuş Masalları kitaplarının ardından Doğan Egmont’tan yayınlanan resimli kitabı Bizimki ile okurlarıyla buluşuyor. Bir türlü yerinde durmak bilmeyen hem meraklı hem de eğlenceli bir fasulye tanesinin namı diğer Bizimki’nin hikayesini anlatan kitap aynı zamanda akıl almaz bir serüven vadediyor.

Bizimki daha tohum olarak toprağa düştüğü ilk andan başlayarak zıplamaya başlıyor. Zıpladıkça en hızlı filiz veren, en hızlı boyu uzayan bir fasulyeye dönüşünce de değişmiyor.  Hatta hepten elle tutulamaz hale geliyor. Tarladan toplanıp, market rafına yerleştiğinde de, alışverişe gelen hanımefendinin sepetinden tencereye düştüğünde de, bir kuşun ağzından bir solucanın sırtına tırmandığında da ne yoruluyor ne de heyecanını kaybediyor.

Yepyeni yerler keşfetmekten, insanlar dünyasında olup bitenleri gözlemlemeye yaşam enerjisini ve neşesini bir an olsun kaybetmeyen Bizimki okurlarına da aynı mesajı veriyor. Hem çok eğleneceğiniz hem de keşif ve macera arzusu ile dolacağınız kitap, Şermin Yaşar’ın muzip ve içten anlatımı kadar Elif Balta Parks’ın kaleminden çıkan çizimleri ile de çok sevilecek.

edebiyathaber.net (24 Aralık 2019)

Yorum yapın