Şermin Yaşar’dan doğanın cömertliği ve hayal gücü üzerine yepyeni bir hikâye

Kasım 10, 2020

Şermin Yaşar’dan doğanın cömertliği ve hayal gücü üzerine yepyeni bir hikâye

Şermin Yaşar’ın yazdığı, Meryem Tanrıkulu’nun resimlediği Cebimdeki Mandalina Ağaçları, 4 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Ada’nın canı sıkılıyordu. Hem de çok!

Oysa evdekilerin ne çok işi vardı.

Oraya buraya koşturup duruyorlardı.

Ada onlara yardım etmeyi çok istedi

ama kimse onu dinlemedi.

Bir gün yediği mandalinaların

çekirdeklerini unutunca cebinde

Ada hayallerini ekti bahçeye…”

Çocuk edebiyatının her daim gülümseten ve sevilen kalemi Şermin Yaşar Cingo, Kuş Masalları, Bizimki kitaplarının ardından Doğan Egmont’tan yayınlanan resimli kitabı Cebimdeki Mandalina Ağaçları ile okurlarıyla buluşuyor. Doğanın cömertliğini bir çocuğun hayal gücüyle harmanlayan

yepyeni kitabında Yaşar, çocuk ile doğa arasındaki verimli ilişkiyi kendine has mizahi diliyle tekrar kuruyor.

Ada evde canı sıkılan bir çocuktur. Herkesin bir işinin olması ve kendisini yaptıkları işlere dahil etmemeleri onu üzer. Bir gün yediği mandalinanın çekirdeklerini cebinde unutur. Bir süre sonra onları tekrar cebinde bulunca ekmeye karar verir ve gelişmekte ona fidana aylar boyunca bakım yapar, büyümesini sağlar. Sonunda unutulmuş mandalina çekirdeklerinden bir mandalina ağacı yeşerir. Böylece Ada’nın da bir işi olur artık: Artık evin bahçıvanıdır o.

Çocukları doğayı sevmeye ve özen göstermeye, yaratıcı gücünü harekete geçirmeye teşvik eden Cebimdeki Mandalina Ağaçları tüm okurlarını doğanın rengârenk bahçesine davet ediyor. 4 yaş ve üstü tüm çocukları kucaklayan bu kitabın güzel desenleri usta çizer Meryem Tanrıkulu’na ait.

Sevilerek okunması, okundukça sevilmesi niyetiyle…

edebiyathaber.net (10 Kasım 2020)

Yorum yapın