Şermin Yaşar’dan Deli Tarla

Kasım 17, 2020

Şermin Yaşar’dan Deli Tarla

Şermin Yaşar’ın Deli Tarla adlı öykü kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Coşkulu, Beklenmedik ve Merhamete Muhtaç…

Türkiye’nin en sevilen öykücülerinden Şermin Yaşar’ın, okurlarının heyecanla beklediği, içimizi ısıtacak yeni kitabı Deli Tarla, Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Şermin Yaşar, okurlar tarafından büyük ilgi gören öykü kitapları Tarihi Hoşça Kal Lokantası, Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu ve Gelirken Ekmek Al’dan sonra, şimdide on altı kısa öyküden oluşan ve merakla beklenen Deli Tarla’yı yayınladı.

Okurların klasik öykücülüğümüzün tatlarını bulacağı Şermin Yaşar öyküleri acı ile hüznü, gözyaşı ile tebessümü aynı satırlarda harmanlıyor. hayatın sıradan görünen ama büyük deneyimler, büyük acılar ve görünmez tebessümler barındıran anlarına odaklanan yazar, bizlere siyah-beyaz dönemlerin duyarlılığıyla bezenmiş insan öyküleri sunuyor.

Her bir kitabıyla çok kısa sürede yüz bin satış rakamını aşan, Şermin Yaşar, okurlarıyla arasındaki bu özel bağı her yeni öyküsüyle daha da güçlendiriyor.

Bazen hayat gizler kendini… Sımsıkı çekilmiş perdelerin ardına saklanan utangaç eviçlerinde, kapıların ardında, güneşin terk ettiği sokaklarda, o bıyıkaltı gülüşlerde, mühürlenmiş ağızlarda, yüze düşen gölgelerde, ketum yüreklerde, harflerin kıvrımlarında, kelimelerin dilsizliğinde, sonsuz susuşlarda, hiç düşülmeyen yollarda, hep beklenen aşklarda, hiç beklenmedik sonlarda gizler kendini hayat…

Ta ki bir yazar onu bulup çıkarıncaya dek.

Ta ki bir yazar onu bize anlatıncaya dek.

Deli Tarla gibi coşkulu, beklenmedik ve merhamete muhtaç…

Yazar Hakkında:

1982 Berlin doğumlu olan Şermin Yaşar, Türk Dili ve Edebiyatı mezunudur. Yüksek lisansını yine edebiyat alanında yapan yazar, reklam ve medya sektöründe metin yazarlığı, reklam yazarlığı, kreatif direktörlük yapmıştır. Çocuk edebiyatına Çok Hayal Kuran Çocuk, Oyun Takvimi, Dedemin Bakkalı, Dedemin Bakkalı Çırak, Tilki Masalları, Cingo, Kuş Masalları, Abartma Tozu, Bizimki, Oh Ne Âlâ Memleket eserlerini kazandırmıştır. Tarihi Hoşça Kal Lokantası, Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu ve Gelirken Ekmek Al isimli öykü kitaplarının yazarı olan Şermin Yaşar üç çocuk annesidir.

edebiyathaber.net (17 Kasım 2020)

Yorum yapın