Şermin Yaşar’dan çocuklara:  “Para Ağacı”

Ocak 6, 2023

Şermin Yaşar’dan çocuklara:  “Para Ağacı”

Şermin Yaşar’ın yazdığı, Mert Tugen’in resimlediği Para Ağacı, 9 ve üzeri yaş grubu için Taze Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hiç çalışanla çalışmayan bir olur mu?

Her yaştan yüz binlerce okurun severek okuduğu, 15’den fazla dile çevrilen “Dedemin Bakkalı” kitabının yazarı Şermin Yaşar’dan yine çok sevilecek bir kitap, Para Ağacı.  

Kitabın kahramanı Uysal Duran üşendiği için yataktan hiç çıkmayan, okula gitmeyen bir çocuk. O kadar tembeldir ki, ailesi onu hep tembel oğlan diye çağırdığı için herkes onu bu isimle tanır. Ailesi tembel oğlanın tembelliğinden, tembel oğlan da onların sürekli söylenmesinden bıkmış durumdadır. Asıl adını anne babasının bile hatırlamadığı, ismiyle müsemma hale gelmiş tembel oğlan bir gün kendince bir çözüm yolu bulur ve sonunda yataktan kalkıp evden kaçmaya niyetlenir. Fakat birden olayların seyri değişir. Ayağını dışarı atar atmaz, bahçede beliren para ağacıyla burun buruna gelir. Dallarından yemiş gibi para çıkan bu ağaç, onun ve ailesini dünyanın en zengin insanı yapar. 

Para Ağacı, tembel bir çocuğun sonsuz paraya sahip olmasıyla birlikte yaşadığı değişimi hem düşündüren hem de bol bol güldüren bir dille anlatıyor. Şermin Yaşar, günümüzün en çok konuşulan konularından olan kolay yoldan para kazanma konusunu masaya yatırırken; dostluğun, emeğin, çalışmanın önemini de incelikli bir üslupla işliyor. 

Arka Kapak Yazısı:

Düşünsenize bütün gün yatıyorsunuz. Kitap okumuyor, müzik dinlemiyor, hatta tablete bile bakmıyorsunuz… Boş boş, sadece yatıyorsunuz. İşte tembel oğlanla tanıştığımda tam olarak bunu yapıyordu. Oyun oynamaya, yemek yemeye, konuşmaya bile üşeniyordu. Annesiyle babası devamlı ondan şikayet ediyordu. Sonra bir mucize oldu. Tembel oğlan hareket etmeye karar verdi. Ve daha ilk adımında dünyanın en zengin insanı oldu. 

Sonra da geri yattı. 

İşte bu hikaye, yattığı yerden gezegenin en çok para kazanan insanı olan tembel oğlanın macerası. 

Hiçbir şey yapmadan duyup duyabileceğiniz en acayip macerayı yaşadı bu çocuk. 

Nasıl mı?

Hepsini anlatacağım…

Yazar ve Çizer Hakkında:

Şermin Yaşar

1982’de Berlin’de doğdu, sonra Türkiye’ye döndü, bir sürü okula gitti, üniversitede edebiyat okudu, üstüne yüksek lisans yaptı, reklam ajansı yönetti ama henüz büyümedi. Sanki hâlâ çocukluğunda yaşıyor. En sevdiği şeyler: Oyun oynamak, masal dinlemek, hikâyeler uydurmak, sokakta gezmek, büyükleri sinir eden gıcık gıcık şeyler yapmak…
Sevmediği şeyler: Çikolatanın bitmesi, birinin “içine atlet giy” demesi, tam bir şeye dalmışken birinin yemeğe çağırması, herkesin her zaman saçma sapan kural koyabilmesi, her şeyin yetişkinlerin hakkı olması, hep onların haklı olması falan…
Korkuları: Hamam böcekleri ve çatık kaşlı büyükler…
Hayalleri: Ohooo, yazmakla bitmez…
Çocukları: Tuna, Mete, Name, bir de kendisi…

Taze kitapları: Dedemin Bakkalı, Dedemin Bakkalı-Çırak, Abartma Tozu, Babaannem Geri Döndü 

Mert Tugen

1992’de Gaziantep’te doğdu. Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film/Animasyon Bölümü’nü kazandı. Hâlâ eğitimine burada devam ediyor. Öğrenciliğin yanı sıra çocuk kitapları ve dergiler için çizimler yapıyor. Eskişehir’deki ufak evinde Momo isminde şişman bir kediyle yaşıyor, boş zamanlarında duvarları boyuyor, suluboyalarıyla oynuyor ve Momo’nun komik fotoğraflarını çekiyor.

edebiyathaber.net (6 Ocak 2023)

Yorum yapın