Senarist ve yönetmen M.Caner Alper’den anılar: Temiz Aile Çocuğu

Kasım 13, 2018

Senarist ve yönetmen M.Caner Alper’den anılar: Temiz Aile Çocuğu

Senarist ve yönetmen M.Caner Alper’in anı kitabı Temiz Aile Çocuğu 16 Kasım’da hep kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Zenne ve Çekmeceler filmlerinin senaristi ve yönetmeni M.Caner Alper’in anılarını kaleme aldığı Temiz Aile Çocuğu, 16 Kasım’da okurlarla buluşacak. Temiz Aile Çocuğu okurlara; M.Caner Alper’in, “Ne olursan ol, sıradan olma” diyen annesiyle yaşadığı çatışmaların içinden geçerek kimliğe, cinsiyete, aykırı duruşa dair etkileyici tespitlere de dokunan bir yolculuk sunuyor.

Zenne filmiyle Altın Portakal En İyi İlk Film Ödülü ve Altın Portakal SİYAD En İyi Film Ödülü’nü kazanan M.Caner Alper, bu defa kendi hayatını tüm açıklığı ve samimiyeti ile paylaşıyor.

Hayatta en kötü şeyin sıradanlık olduğunu söyleyen annesine duyduğu hayranlığı, her türlü “başka”lığın onaylanmadığını anladığında ise yaşadığı hayal kırıklığını, annesiyle ve çevresiyle girdiği çatışmaları içten bir dille paylaşan M.Caner Alper okurları, toplumun kabul ettiği değerlerin dışında olmanın getirdiği zorluklar üzerine de düşündürüyor.

M.CANER ALPER HAKKINDA

M.Caner Alper, dört bireyli ailesine ikinci çocuk olarak 1970 yılında İzmir’de doğdu. Resim yapmayı, kukla oynatmayı ve dans etmeyi sevdiğini hatırlıyor. Liseyi İzmir Türk Koleji’nde tamamladıktan sonra -gönülsüz de olsa- Endüstri Mühendisliği’ne girdi ve mezun olmasına kendi bile şaşırdı. Çocukluğunda başlayan tiyatro ve sinemaya ilgisini ortaokul yıllarında sahneye de çıkarak pekiştirdi. Çok kitap okumaya, kısa hikâyeler ve senaryolar yazmaya çalıştı. Mühendis olarak tekstil sektöründe çalışmaya başlamadan önce restoranlarda kasiyerlik, tatil köylerinde animatörlük, havayollarında kabin memurluğu, film alt yazı çevirmenliği yaptı, orta-lise seviyesindeki öğrencilere ders çalıştırdı. Yolun yarısından sonra sadece okumaya, yazmaya, belgesel ve uzun metraj film çekmeye yöneldi. Henüz çekilmemiş on kadar senaryonun yanında Zenne (2012) ve Çekmeceler (2015) filmlerini hem yazdı hem de Mehmet Binay’la birlikte yönetti. Bugün Bizde Temizlik Var (2004) adlı hikâye kitabının yanı sıra pek çok dergi ve gazeteye yazdı. Çilli adlı bir köpeği, geleceği ilişkin umutları var.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (13 Kasım 2018)

Yorum yapın