Selman Nacar’ın ödüllü filmi Tereddüt Çizgisi 20 Aralık’tan itibaren sadece MUBI’de

Aralık 20, 2024

Selman Nacar’ın ödüllü filmi Tereddüt Çizgisi 20 Aralık’tan itibaren sadece MUBI’de

Selman Nacar’ın, hem yurtiçinde hem de yurtdışında çok sayıda ödüle layık görülen ikinci uzun metrajlı filmi Tereddüt Çizgisi, idealist bir savunma avukatının etik ve duygusal çatışmalarını, sistem eleştirisiyle birleştiriyor. Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’nde yapan ve ardından sayısız festivalde izleyiciyle buluşan Tereddüt Çizgisi, İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanırken başrol oyuncusu Tülin Özen’e de En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirdi. Adalet olgusu ve insan doğasına dair hikayesinin yanı sıra güçlü dramatik yapısıyla da dikkat çeken Tereddüt Çizgisi, son olarak Asya Pasifik Film Ödülleri’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandı. Tereddüt Çizgisi, 20 Aralık’tan itibaren sadece MUBI’de.

Yazar ve yönetmen olarak imza attığı ilk uzun metrajlı filmi İKİ ŞAFAK ARASINDA ile adından sıkça söz ettiren Selman Nacar’ın, kazandığı ödüllerle büyük ilgi gören yeni filmi TEREDDÜT ÇİZGİSİ, adalet sistemi ile bireysel ahlak arasındaki sınırda gezinirken, vicdan ve sorumluluk üzerine de evrensel sorular soruyor. Nacar, minimalist bir sinema diliyle izleyiciyi duygusal ve entelektüel bir yolculuğa çıkarırken, her sahnede derin bir sorgulama ve içsel çatışma yaratıyor. Tülin Özen’in başrolü üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin ve Erdem Şenocak gibi yetenekli isimler yer alıyor.

İdealist bir ceza avukatı olan Canan’ın hayatı, gündüzleri adliyede, geceleri ise hastanede solunum cihazına bağlı yaşayan annesinin yanında geçmektedir. Cinayetle yargılanan müvekkilinin karar duruşmasının olduğu gün annesinin, hakimin ve sanığın hayatlarını doğrudan etkileyecek bir karar vermesi gerekir.

edebiyathaber.net (20 Aralık 2024)

Yorum yapın