Selçuk Aydemir’den kahkaha dolu bir kitap: “Evrak Kürek”

Şubat 12, 2019

Selçuk Aydemir’den kahkaha dolu bir kitap: “Evrak Kürek”

Selçuk Aydemir’in Evrak Kürek: Sektörden Arkadaşlara Giriş 101 adlı kitabı Küsurat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Hayatımın değişmez kuralıdır bu, ben yanlış ata oynamaya bayılırım. At bile kendine güvenmez, ben ona güvenirim. Dört atın koştuğu ayakta üç at fotofinişe birlikte girer ve ben geriden gelen atı tek yazmışımdır. Hiç sekmez otuz yılı aşkın süredir bu böyle devam ediyor.”

Mahalleden Arkadaşlar ve Liseden Arkadaşlar’dan tanıdığımız Selçuk artık büyüdü, uçak mühendisliği okuyarak koluna altın bileziğini taktı. Şimdi sıra kendi hayallerini gerçekleştirmeye geldi: Film çekmeye.… Sinema salonlarında çikolatalı mısır satmaya başlayarak sektöre radikal bir giriş yapan Selçuk’un aklında tek bir soru vardı: “Yeni başlayanlar için sinema gerçekten bu kadar zor mu?”

Üsküdar’a Giderkenİşler GüçlerKardeş Payı isimli diziler ve Düğün DernekÇalgı ÇengiAilecek Şaşkınız gibi gişede rekor başarılar elde eden filmlerin senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir, okurunu hikâyesinin başladığı ilk günlere davet ediyor. Karlar altında çekecekleri kısa filmde sırf zengin görünmek için donmak pahasına emekli amca ceketiyle oynayanlar, filme bütçe bulmak için ilahi klibi kurgulama işine giren yetenekli yönetmen adayları, bedava yapacağını söylediğinde Star Wars’u bile yeniden çekmene izin veren yapımcılar, araba alma fikriyle oturdukları masadan film çekmeye karar vermiş olarak kalkanlar, kendi hikâyesinin peşinden gidenler bu kitabın başrolünde. Henüz raflara çıkmadan 2. baskıya giren Evrak Kürek: Sektörden Arkadaşlara Giriş 101 Selçuk Aydemir’in mizah dolu kalemini özleyen okurlar için geliyor!

Sektöre girdiği ilk günden bu yana sinema dünyasından tanıdığımız pek çok isimle yolu kesişen Aydemir, bu hikâyeleri esprili bir dille anlatarak geçmiş günlere de selam gönderiyor. İlk uzun metraj film çekimlerinden ilk galasına kadar pek çok şeyi tüm samimiyetiyle anlatan Selçuk Aydemir, sektöre girene kadarki yolculuğundan bahsettiği bu kitabında sinema-televizyon sektöründe yer almak isteyen, kendi hikâyesini anlatma niyetindeki genç sinemacı arkadaşlarıyla yer yer dertleşirken, onlara birtakım tavsiyelerde bulunmayı, vazgeçmemelerini hatırlatmayı da ihmal etmiyor.

“Reddedilmek sonuç değil, sonuca götüren bir diğer basamak sadece.”

Bahsi Geçen Kısa Filmleri Kitabı Okurken İzleyebilirsiniz 

Sektöre girme gayretlerini mizahi bir dil ile anlatan Selçuk Aydemir, çektikleri kısa filmlerin arka planlarını anlatırken de güldürmeye devam ediyor. Kitapta bölüm sonlarına konan QR kodlar sayesinde bölümlerde bahsi geçen kısa filmler, QR kod okutularak izlenebiliyor.

Kitabın Telif Geliri Mika-Der’e Bağışlanacak

Selçuk Aydemir Evrak Kürek: Sektörden Arkadaşlara Giriş 101 isimli kitaptan elde edilecek telif gelirini T.C. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, Çocuk Evleri, Sevgi Evleri ve Rehabilitasyon Merkezleri (Çocuk Destek Merkezleri) açmak, bağlı bulunan çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarının, Çocuk ve Sevgi Evleri’nin yaşam koşullarını iyileştirmek,  bu kurumlarda yaşayan çocuklarımızın eğitim, müzik, tiyatro, spor ve psikolojik desteklerle bugünlerine ve geleceklerine hazırlamak amacıyla kurulan MİKA-DER’e bağışlıyor.

Evrak Kürek: Sektörden Arkadaşlara Giriş 101’i imzalı satın almak için>>>

edebiyathaber.net (12 Şubat 2019)

Yorum yapın