Selçuk Altun’un “Buraları Rüzgâr Buraları Yağmur” adlı romanı yayımlandı

Ekim 12, 2015

Selçuk Altun’un “Buraları Rüzgâr Buraları Yağmur” adlı romanı yayımlandı

buralari-ruzgarSelçuk Altun‘un “Buraları Rüzgâr Buraları Yağmur” adlı romanı İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

“Güneşi Sol Omzuna Asmadan Gelme” isimli romanının devamı niteliğinde olan “Buraları Rüzgâr Buraları Yağmur”, Altun’un kendinden özellikler de katarak oluşturduğu bir roman. Kitabın ana karakteri Suner Aykan, tuttuğu günlükte yaşadıklarının yanı sıra aile fertleriyle olan ilişkilerini okuyucuya aktarıyor. Gizemli bir aile ile bir münzevinin hikâyesinin anlatıldığı romanda kahramanların başından geçen sıra dışı olaylar sürükleyici bir dille anlatılıyor.

Romanlarına isim verirken Oktay Rıfat’ın dizelerinden yararlanan Selçuk Altun, “Buraları Rüzgâr Buraları Yağmur”da da büyük ustanın Buraları adlı şiirinden esinlenmiş.

Bir romanda bulunması gereken tüm öğeleri barındırmasına rağmen kısa roman (novella) uzunluğunda yazılan eser içerdiği gizler ve yoğun macera tadıyla okuyucuyu kitabın büyüsüne hapsediyor.

Selçuk Altun

1950’de Şavşat, Artvin’de doğdu. Diyarbakır ve Samsun Maarif Kolejleri’nden sonra 1973’te Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Özel sektörde, genellikle finans kesiminde yöneticiliğin yanı sıra YKY’de yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptı. Bibliyofil ve koleksiyonerdir.

Kitapları: Yalnızlık Gittiğin Yoldan Gelir(roman, 2001), Bir Sen Yakınsın Uzakta Kalınca (roman, 2002), Ku(r)şun Lezzeti (roman,2003), Annemin Öğretmediği Şarkılar (roman, 2005), Kitap İçin (deneme, 2006), Senelerce Senelerce Evveldi (roman, 2008), Kitap İçin 2 (deneme, 2010), Bizans Sultanı (roman, 2011), Kitap İçin 3 (deneme, 2013) ve Sol Omzuna Güneşi Asmadan Gelme (roman, 2014). Üç romanının dış yayın hakları on dört ülkeye satıldı, yapıtları özellikle ABD ve İngiltere’de ses getirdi.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2015)

Yorum yapın