“Şekerli Sinek”: Bu sinek şeker kokuyor!

Mayıs 3, 2013

“Şekerli Sinek”: Bu sinek şeker kokuyor!

Sinekler hakkındaki önyargılarınızdan kurtulmaya hazır mısınız?

Tanşıl Kılıç ilk kitabı Şekerli Sinek’te, buram buram şeker kokan sinek Şekerli’nin maceralarını anlatıyor. Resimleri Vaqar Aqaei’ye ait olan kitabı Can Çocuk Yayınları yayımladı.

Bir lolipopa yapıştıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan sinek Narin’in yeni doğmuş yüzlerce larvasından en özeli Şekerli… Annesi gibi kendini rüzgara bırakıp uçmayı seven ve annesinin şekere düşkünlüğünü hatırlatırcasına şeker kokan bir sinek… Şekerli ve arkadaşlarının gözünden, sıradan bir mahalle bambaşka bir hâle bürünüyor. Şekerli Sinek’in maceralarını, heyecanlarını ve sevinçlerini paylaşıp dünyaya onun gözünden bakacaksınız.

“Çete dedikleri arkadaş topluluğu, üç sinek, bir uğurböceği, bir uçan karınca ve bir sivrisinekten oluşuyordu. Yaptıkları kötü bir şey yoktu. Sadece bir araya gelip vızır vızır uçuşup lak lak konuşuyorlardı. Bu gruptan çete diye bahsetmek, onlara kendilerini daha maceraperest ve daha cesur hissettiriyordu. Hepsi oldukça sevimli ve iyi çocuklardı. Ama Şekerli’nin aralarından özel bir yeri vardı.”

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2013)

Yorum yapın