Şehir Dergisi’nin 161. Sayısı Çıktı

Temmuz 12, 2023

Şehir Dergisi’nin 161. Sayısı Çıktı

Şehir Kültür, Edebiyat ve Sanat Dergisi 19. yılında 161. sayısıyla okurla buluştu.

Tanıtım Bülteninden:

Devrekli şair Rüştü Onur, 12 Eylül 1940’ta Necati Cumalı’ya yazdığı mektubunda, “Ey benim mektuplariyle huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir’de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak” diyordu. Ancak ömrü yetmediği için çıkaramamıştı.

Onun bu isteğini bir vasiyet olarak kabul eden şair-yazar İbrahim Tığ yönetiminde çıkan Şehir dergisi 161.sayıya ulaştı.

Derginin kapağında “Evler Şairi” olarak bilinen Behçet Necatigil’in, “Evlerin çoğu eskidi gitti, tamir edilemedi,/ Evlerin çoğu gereği gibi tasvir edilemedi./ Kimi hayata doymuş göründü,/ Bazıları zamana uydular” dizelerine ve eski Devrek evine yer veriliyor.

Dergide, Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Barış Erdoğan, Dr. Halil Atılgan, Hüseyin Alemdar, Hülya Soyşekerci, Fatma Aras, Ahmet Zeki Yeşil, Erdinç Gültekin, Engin Berk, Hayri Sarı, Fahrettin Koyuncu, Fatma Karagülle, Fatma Ünker, Mustafa Ünver, Aydan Ay, Mehmet Özçataloğlu, Bahri Loş, Serkan Fırtına,  Ferhad Gülsün yazı ve öyküleriyle yer alıyor.

Yeni sayının şairleri ise; Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu, Onur Sakarya, Can Ceylan, Kemal Bayrakçı, Haşim Şahin, Kemal Anadol, Kusey Tangüler, Ramazan Çakıroğlu, Murat Yazıcı, Serkan Özer, Eren Şahin, İbrahim Tığ, Aygül Kılıç, Bülent Güldal, Seçkin Zengin, Erkan Kara, Yusuf Ferhat, Ayfer Yurdakul, Murat Boğurcu, Samle Çağla, Ersin Engin ve Murat Korkmaz.

Emine Çatkın’da dergiye “Adam” adlı çizimiyle katkıda bulunuyor.

edebiyathaber.net (12 Temmuz 2023)

Yorum yapın