Sedat Sezgin’den deneme-inceleme kitabı: Edebi İzler Peşinde

Ekim 29, 2020

Sedat Sezgin’den deneme-inceleme kitabı: Edebi İzler Peşinde

Sedat Sezgin‘in “Edebi İzler Peşinde” isimli deneme kitabı KDY yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Edebiyat Haber, Demokrat Haber ve Oggito gibi sitelerde okumaları üstüne yazdığı yazılarının yanı sıra romanları ve öykü kitaplarından da tanıdığımız Sedat Sezgin’den sıradan okurlarla birlikte edebiyatseverlerin de beğeniyle okuyacağı “Edebi İzler Peşinde” deneme-inceleme kitabı KDY etiketiyle yayımlandı.

Tadımlık

“Butes küreğini bıraktığı zaman, ayağa kalkar.

Butes güverteye çıktığı zaman, denize atlar.

Butes dans eder.”

Butes’e küreği bıraktıran, ruhu olan müziğin tınısıdır.

Butes’in uğruna denize atladığı, müziğin ruhudur.

Butes’in dansı, müziğin ruhuna dokunma arzusunun yarattığı coşkudur.

Arka kapak yazısı

Bazen bir film, bir roman, bir öykü, bir şiir ve hatta bir tek dize bile bize bambaşka dünyaların kapılarını aralar ve bununla da kalmaz kendi hayatımız üzerinde birtakım değişiklikler yapmayı sağlar. Yazar Sedat Sezgin kendisinden de bir şeyler katarak ve makul bir mesafede durarak okudukları-izledikleri üstüne kafa yorup bu izlerin peşine düşüyor ve bu kapıları sonuna kadar aralamaya çalışarak adeta başka bir okuma şeklinin de mümkün olabileceğini gösteriyor.   

Sedat Sezgin kimdir?

1981 Batman doğumlu. Çocukluğunu köyde geçirdi. Lisans eğitimini sağlık alanında tamamladı. Yazın yaşamına öyküyle başladı. Sözcükler, Lacivert, Sincan İstasyonu, Şehir, Ekin Sanat gibi dergilerde öyküleri yayımlandı. Ayrıca Edebiyat Haber, Demokrat Haber, Oggito ve bazı sitelerde yaptığı okumalar üzerine yazıyor.

edebiyathaber.net (29 Ekim 2020)

Yorum yapın