Seda Yüz stand up gösterisi Sıfırmakyaj’da

Kasım 6, 2019

Seda Yüz stand up gösterisi Sıfırmakyaj’da

 

Seda Yüz’ün stand-up gösterisi ‘Sıfırmakyaj’ bugün ve 20 Kasım Çarşamba günü Beyoğlu Gri Sahne’de gerçekleşecek. 

Seda Yüz, stand-up gösterisi Sıfır makyaj’da kadınlık durumlarını kendi deneyimlerinden hareketle sahneye aktarıyor. Evlilik, hamilelik ve anne olma halleri; nasıl oluyor da her deneyimde yeni biçimlere bürünüyor? Yüz, stand-up’a yönelik iyi vakit geçirme beklentisini karşıladığı gibi toplumsal cinsiyete dair incelikli bir kavrayışa da aracılık etmeyi başarıyor.

Yüz, stand-up yapmaya karar verdiğinde birçok kişiden, ‘Ne alaka sen yapamazsın,’ gibi cümleler duyuyor. Ancak, bu cümlelere kulağını tıkayıp yoluna devam ediyor. İkiz çocuklarına hamile kalınca bir süre çalışmalarına ara verse de, ‘Asıl malzeme çocuklar doğduktan sonra geldi. Çünkü insanların çocuklara dair bitmeyen soruları, yanıtları tepkiler benim yeni sahneler yazmama neden oluyordu,’diyor. Yüz, son olarak şunları söylüyor: ‘Benim için gösteriyi hazırlarken bu yaralara gülmek iyileştiren bir güç oldu. Bunu sahneyi izleyenlerin geneli için düşününce aslında yaralarımıza gülebilmenin ne kadar güçlendirici olduğun düşündüm. Yalnız olmadığımızı, kadınlar olarak bir birimizi ne kadar iyi anlayabildiğimizi düşündüm. Yaralarımıza gülmek hepimizi güçlendirir.’”

Eleştirel, üretici ve zihin açıcı düşünceye inananların şovu Sıfır-makyaj’da Seda Yüz ezber bozan bakış açısıyla annelik, hamilelik ve evlilik kavramlarını bir kez daha incelikli biçimde sorgulamamızı sağlıyor.

Seda Yüz’ün stand-up gösterisini Beyoğlu’ndaki Gri Sahne’de 6 Kasım ve 20 Kasım Çarşamba saat 20:30’da izleyebilirsiniz.

Adres. KumbaracıYkş. No: 7A Beyoğlu İstanbul

TEL: (0212) 232 34 12

edebiyathaber.net (6 Kasım 2019)

Yorum yapın