Şebnem İşigüzel’den yeni roman: “Ağaçtaki Kız”

Aralık 14, 2016

Şebnem İşigüzel’den yeni roman: “Ağaçtaki Kız”

agactaki kiz_kapakŞebnem İşigüzel’in yeni romanı “Ağaçtaki Kız” Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Bu bir özgürlük ve aşk hikâyesidir. İki hasta gencin hikâyesi. Birisi benim.”

Ağaçtaki Kız  zamanın ruhunun, içinden geçtiğimiz günlerin romanı. Şebnem İşigüzel coşkulu, tutkulu dili ve eşsiz hayal gücüyle taçlanan  unutulmaz bir hikâye sunuyor.

Hayatın altüst olması diye bir şey varsa bunu bizden başkası bilemez. Ne olacak kaygısıyla yaşayan, endişeli, hayat standartları şaşmış, işinden olmuş. Ama her şeye rağmen hayat dolu, umut eden, direnen.

Genç kahramanımız aklınızın ucundan geçmeyecek bir yerde karşılıyor bizi. Sonra başlıyor  içtenlikle, tatlı tatlı  şakımaya, anlatmaya. Genç kız tam da bizi anlatıyor: gençlerini, çocuklarını, kadınlarını sevmeyen ülkeyi.

Ağaçtaki Kız manzaraya hasret kalanların, aşkın, âşıkların, arkadaşlıkların, vicdan sahibi insanların, hayallerin, yere çakılmanın, bu hayatın romanı.

ŞEBNEM İŞİGÜZEL

1973 doğumlu. İlk kitabı Hanene Ay Doğacak 1993 yılında yayımlandı. Aynı yıl Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer bulundu. Sonra sırasıyla şu kitapları yazdı: Öykümü Kim Anlatacak (1994), Eski Dostum Kertenkele (1996), Sarmaşık (2002), Çöplük (2004), Resmigeçit (2008), Kirpiklerimin Gölgesi (2010), Venüs (2013), Gözyaşı Konağı, Ada 1876 (2016).

edebiyathaber.net (14 Aralık 2016)

Yorum yapın