“Sartre, Beauvoir, Camus’nün 7 yapıtında ilişkiler ve yabancılaşma/katılım” dersi herkese açık

Ocak 4, 2018

“Sartre, Beauvoir, Camus’nün 7 yapıtında ilişkiler ve yabancılaşma/katılım” dersi herkese açık

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, “Sartre, Beauvoir, Camus’nün 7 Yapıtında İlişkiler ve Yabancılaşma/Katılım” dersini herkese açık olarak verecek.

Modern toplumdaki kopukluklar ve kadınlara yapılan sistematik haksızlıkların Düşüş, Veba, Yabancı, Bulantı, İlk Adam, İkinci Cinsiyet, Mandarinler gibi başyapıtlar üzerinden işleneceği dersler 14 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Her hafta yaklaşık 200 sayfalık okumaya yapmaya hazır olan ve derse katılmak isteyenler Kadir Has Üniversitesi’nin internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.

Derse katılım için okuma ödevlerini, sınıf yazılarını, sınavları ve dönem ödevini yapmak gerekecek. Dönem ödevi romanların siyasi, sosyal ve kültürel çerçevesi üzerine yapılacak. Dersin dili Türkçe, kontenjan ise sınırlı. Her hafta okuma kitaplarından ödevlerin verileceği dersler 14 Şubat ila 30 Mayıs arasında, Çarşamba akşamları 20.00 – 22.00 saatlerinde gerçekleşecek. Başarılı katılımcılara dersin bitiminde Üstün Başarı Sertifikası veya Başarı Sertifikası verilecek.

Başvuru için>>>

edebiyathaber.net (4 Ocak 2018)

Yorum yapın