Sarnıç Öykü’de bu ay: “Bir İntihar Efsanesi”

Ocak 29, 2013

Sarnıç Öykü’de bu ay: “Bir İntihar Efsanesi”

Sarnıç Öykü yeni çıkan 6. sayısında odağına, David Vann’ın Bir İntihar Efsanesi adlı kitabını alıyor.

“Odak Kitap” bölümünde Tülin Er’in David Vann ile gerçekleştirdiği geniş sohbetin yanı sıra Fadime Uslu, Esra Birkan ve Tom Bissell’in inceleme yazılarını bulacaksınız.

Sarnıç Öykü çağdaş dünya öykücülerinden Joseph Monninger, Shabbir Banoobhai ve John Biguenet’in öykülerine yer veriyor. Dergideki diğer öyküler ise Başar Başarır, Aziz Gökdemir, Kemal Gündüzalp, Ferda İzbudak Akıncı, Derya Sönmez ve Kerem Aslan’ın kaleminden çıkıyor.

“Damla-lık” bölümünü 14 Şubat Dünya Öykü Günü’ne ayıran Sarnıç Öykü’de, Edebiyatçılar Derneği Başkanı olduğu dönemde bu fikri hayata geçiren Özcan Karabulut’la yapılan söyleşiye yer veriliyor.

“Kült Kitap” bölümünde ise Kaya Tokmakçıoğlu’nun, Sadık Hidayet’in Aylak Köpek adlı kitabı üzerine hazırladığı incelemesini okuyabilirsiniz.

Kadir Yüksel “Öykü Vitrini” köşesinde Leonardo Sciascia’nın Şarap Rengi Deniz ve Neslihan Önderoğlu’nun İçeri Girmez miydiniz? adlı öykü kitaplarına değiniyor.

Sarnıç Öykü; D&R, Nezih, İnkılâp, İmge, Pandora, Kitapsan, Remzi, Mephisto, Kırmızı Kedi, Penguen, Ada, Seyhan, Dost, Turhan, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve diğer tüm kitapçılarda.

edebiyathaber.net (29 Ocak 2013)

Yorum yapın