Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

Mayıs 8, 2016

Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

sariyer-edebiyat-gunleri-281700-512-14 Mayıs tarihlerinde 6.’sı yapılacak Sarıyer Edebiyat Günleri kitap fuarı da eklenerek zenginleştirildi. Geçmiş yıllarda birçok edebiyatçıyı konuk eden Edebiyat Günleri bu sene de çok sayıda yazarı imza gününe konuk edecek.

İşte bir kısmı:

Ayşe Kulin, Nilgün Şimşek, Mustafa Köz, Volkan Sönmez, Ferhat Uludere, Ahmet Şafak, Çerkez Karadağ, Vedat Yeniçeri, Nurullah Can, Erdal Demirkıran, Yeşim Cimcöz, Hakan Bayhan, Fatih Erdoğan, Menderes Samancılar, Kemal İnci, Hüseyin Ferhad, Arif Keskiner, İlker Mumcuoğlu, Mario Levi, Cezmi Ersöz, Erdoğan Aydın, Gülşen İşeri, İbrahim Balcı, Hakan Günday, Afşar Timuçin, Hıfzı Topuz, Hikmet Temel Akarsu, Öner Ciravoğlu, Murat Yaykın, Behiç Pek, Eniz Rıza, Özcan Karabulut, Ercan Kesal, Ahmet Telli, Irmak Zileli, Pelin Batu, İrfan Değirmenci, Atilla Dorsay, Halil Genç, Vecdi Çıracıoğlu, Yaşar Seyman. Yazarların tam listesini Edebiyat Günleri’nin sitesinden ulaşabilirsiniz.

Geçmiş yıllarda Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli ve Vedat Türkali’ye verilen onur ödülü bu yıl Murathan Mungan‘a verilecek.

Orta, lise ve yetişkinler dalında yapılan “Herkesin Bir Öyküsü Vardır” sloganıyla çıkan yarışma bu sene Türkiye edebiyatının önemli yazarlarından Fakir Baykurt adına verilmeye başlandı. Amaç olarak da; İlçe halkının okuma-yazmaya olan eğilimini arttırmak, edebiyatın bütünleştirici etkisiyle öğrenci, öğretmen ve edebiyatseverleri edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturmayı sağlamak hedef alınmış.

Sarıyer Edebiyat Günleri’nin ilk günü (12 Mayıs Cuma) Fatih Erdoğan’ın ‘Çocuklarla Söyleşi’sinden sonra ‘Şiir Teknesi’ genç şairlerle birlikte iki saatlik turu için etkinlik alanının rıhtımından kalkacak. Teknedeki etkinliği sinema sanatçısı ve yazar Menderes Samancılar yönetecek.

Etkinlikler Kongolu müzisyen Enzo İkah’ın konserinden sonra başlayacak, Sunay Akın’ın sunduğu “İki Kitap Bir Heves” adlı tek kişilik oyunu, Cezmi Ersöz ve Hilal Sönmez’in “Can Baba Söyleşisi”, Ferruh Tunç’un edebiyat kaptanlığıyla şiir teknesinde son bulacak.

Cumartesi günkü program yine ‘Şiir Teknesi’ Cihan Demirci’nin edebi kaptanlığında başlayacak. Programda ayrıca; Işık Baykurt, Ömür Kurt ile birlikte “Çocuk Edebiyatı ve Fakir Baykurt” söyleşisi, Caner Cindoruk’un yönlendireceği Emel Sayın, Fikret Hakan, Selda Alkor ve Meltem Cumbul’un katılacağı “Yeşilçam’ın Efsaneleri” söyleşisi, Orhan Alkaya’nın yönettiği Genco Erkal, Rutkay Aziz, Sevil Akı ile birlikte “Tiyatro ve Edebiyat” söyleşisi var. Yine ‘Şiir Teknesi’ Ahmet Telli’nin edebi kaptanlığında kıyıdan ayrılacak ve gün etkinliği Emrah Metin’in konseriyle sona erecek.

Gelelim etkinliğin son Pazar gününe; Murat Karayalçın, Hasan Akgün, Altınok Öz ve Selami Öztürk’ün katılımıyla “Yerel Yönetimler ve Edebiyat” söyleşisiyle başlayacak. Son gün; İrfan Değirmenci ve Yaşar Seyman’ın “Medya ve Edebiyat” söyleşisi ardından bu yılın onur konuğu Murathan Mungan, Ayşegül Tözeren’le “Geniş Zaman Sanatları” konulu söyleşiyle devam edecek ve Fakir Baykurt Öykü Yarışması ödül törenine geçilecek.

Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü Murathan Mungan’a verilecek ve 6. Edebiyat Günleri Yeni Türkü konseriyle kapanacak.

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği ‘6. Sarıyer Edebiyat Günleri’ konuklarını bekliyor.

Kaynak: BirGün (4 Mayıs 2017)

Yorum yapın