Sams’ın maceraları devam ediyor!

Haziran 29, 2015

Sams’ın maceraları devam ediyor!

martin_ile_sams_samsin_maceralari_4_kapak.inddPaul Maar’ın yazdığı Sams’ın Maceraları serisinin dördüncü kitabı Martin ile Sams Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Alman çocuk ve gençlik yazınının önemli isimlerinden Paul Maar’ın kaleme aldığı seri Almanya’da bir milyon okura ulaştı, sinemaya uyarlandı, adına bir de kukla tiyatrosu yapıldı. Yazar, başta Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü olmak üzere pek çok prestijli ödülün sahibi.

Yerçekimine baş kaldıran diken gibi kıpkırmızı saçları, domuzu andıran burnu, kepçe kulakları ve mavi benekli koca suratıyla Sams’ı nerede görseniz tanırsınız. Yoksa siz daha onunla tanışmadınız mı?

Serinin ilk iki kitabında Sams’ın Bay Suspus’la başlayan maceraları bu kez Martin’le devam ediyor…

Martin Taschenbier sınıfın en güçlü çocukları arasında sayılmaz, boyu da epeyce kısa. Sınıfın en kısa boylular sıralamasında dördüncü, çekingenlikte ise birinciliği elden bırakmıyor! Sınıftaki diğer çocuklar gibi olmak için can atıyor. Örneğin Jens Uhlmann gibi yüzme havuzuna 3 metreden atlayabilmeyi, en yakın arkadaşı Roland gibi daha cesur olmayı nasıl da istiyor. Ama şimdi Martin’in bunlardan daha büyük bir sorunu var! Noel tatili için sınıfça bir kayak kampına gidecekler ve Martin doğru düzgün kayamıyor bile. Ama o da ne, çantasında bulduğu gizemli şişe tüm dertlerine derman oluyor. Nasıl mı? Tabii ki cevabı kitapta!

“Değiştiremez seni bir başkası:

Değişmeyi kendin başarmalısın

Sen de yapamazsın kimseyi farklı,

Ama uğraşıp istediğin gibi olmalısın.”

edebiyathaber.net (29 Haziran 2015)

Yorum yapın