Sami Baydar’ın tüm şiirleri 160. Kilometre’de

Ağustos 11, 2023

Sami Baydar’ın tüm şiirleri 160. Kilometre’de

Sami Baydar’ın tüm şiirlerini içeren Dünya İnancı 160. Kilometre etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Türk şiirinin güzel çocuğu, en özgün şairlerinden Sami Baydar’ın tüm şiirleri 160. Kilometre’de. 

Türk şiirinin en ilginç ve ayrıksı şairlerinden Sami Baydar 2012 yılında 50 yaşında aramızdan ayrıldı. Geçen on yılda militan şiir okurlarının ilgisini artarak çekmeye devam eden Sami Baydar’ın kitaplarının yeni baskısı uzun zamandan beri beklenmekteydi. 

2018 yılında şairin Vücut Her Zaman Savaşır adlı şiir kitabını ve Gece Çıkış Yolu Bulamadım adıyla Ömer Aygün’e yazdığı mektupları yayınlayan 160. Kilometre yayınevi şimdi de Sami Baydar’ın tüm şiirlerini Dünya İnancı ismiyle yayınlıyor.

Sami Baydar 1987’de Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nü bitirdi. Şairliğinin yanında resim yaptı, öyküler yazdı. 28 yaşında İstanbul’dan doğduğu şehir olan Merzifon’a döndü ve ölünceye kadar Merzifon’da yaşadı. Dünya İnancı- Tüm Şiirler’in editörlüğünü yapan şair Ahmet Güntan kitaba yazdığı kısa önsözde Sami Baydar’ın edebi dünyasının ortaya çıkmasında bu geri dönüşünün önemini vurguluyor: “Onu gerçekleştiren şey geri çekilişi oldu. Zaman ilerledikçe daha fazla Sami Baydar oldu, şiirini meydana getiren kendine özgü alana giderek daha fazla sahip oldu— sonra genç yaşta aramızdan ayrıldı.”

Sami Baydar’ın tüm şiirlerini içeren Dünya İnancı’nı satın almak isteyen şiir okuyucuları kitabı diğer 160. Kilometre şiir kitaplarıyla birlikte internetten satın alabilir. 160. Kilometre okurunu “Şiir kitabı internetten satın alınır” ifadesiyle yıllardır internete yönlendiriyor.

edebiyathaber.net (11 Ağustos 2023)

Yorum yapın