Salih Seçkin Sevinç’ten lezzet durakları: “Harbi Yiyorum”

Mayıs 27, 2016

Salih Seçkin Sevinç’ten lezzet durakları: “Harbi Yiyorum”

harbi-yiyorumSalih Seçkin Sevinç‘in “Harbi Yiyorum” adlı kitabı Hayy Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Türkiye’de Harbiden Nerede, Ne Yenir

Modern çağın avcılığıdır lezzet peşinde koşmak. Ölçeği evrensel ebata getirdiğimiz zaman şunun şurasında yeryüzünde daha birinci gününü yaşayan insan için avcı-toplayıcı atalarının içgüdülerinden pek de uzaklaştığı söylenemez. İşte bu kitap modern zaman avcılarına adanmıştır. Harbi Yiyorum‘da Salih Seçkin Sevinç’in Türkiye’de 6 yılda keşfettiği 130 ayrı lezzeti ve bu lezzeti nerede avlayacağınızı bulacaksınız!

Evet bu kitap 6 yıllık bir emeğin ürünü. Hem yıllar içinde filtrelenmiş ve demlenmiş, hem de son aşamada tekrar gözden geçirilmiş 130 lezzet noktasını içeriyor. Ayrıca hızlıca derlenmiş değil, kitap olsun diye ortaya çıkan bir kitap ise hiç değil.

Harbi Yiyorum’u okurken merkezde bir lezzet ve o lezzet üzerine şekillenmiş hikayelerle karşılaşacaksınız. Okuyacağınız yazıların hepsi tek bir kişi tarafından kaleme alınmış olsa bile bunları hep “biz” penceresinden okuyacaksınız. Neden mi biz? Çünkü Salih Seçkin Sevinç 6 yıldır iyi ya da kötü yüzlerce restoranda yemekler yedi. Hiçbirinde de yalnız yemedi. Neşemizi, derdimizi, hikayelerimizi, başkalarının hikayelerini paylaştığımız sofra başını o da başkalarıyla paylaştı. İlişkiler geliştirdi, bunun tadını doyasıya çıkarmaya ve bunları arşivlemeye karar verdi. İşte bu yüzden hiçbir yazısını “Bu olmuş, ya da bu olmamış!” diye kurgulamadı. Sadece zaman hızla akıp giderken gelecek nesillere ve tarihçilere Türkiye’nin bir dönem yeme-içme kültürüne projeksiyon olacak bir eser bırakmak istedi.

Bir şehri gezeceksiniz ve nerede ne yenir bilmiyorsanız Harbi Yiyorum var. Bir nevi yeme-içme külliyatı.
İnci Tulpar – Posta

İster sanat için yiyorum, ister toplum için yiyorum deyin, Türkiye’de yeme-içme ile ilgili aradığınızı bulacağınız yer burası.
Ekşisözlük

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2016)

Yorum yapın