Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi 1-29 Temmuz tarihleri arasında

Temmuz 12, 2017

Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi 1-29 Temmuz tarihleri arasında

Nail Kitabevi sanat galerisinde Aptulika’nın hazırladığı orijinal karikatür ve illüstrasyon edebiyatçı portrelerinden oluşan Sait Faik’ten Kafka’ya sergisi 29 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

2015 yılında Kuzguncuk’ta kurulan Nail Kitabevi bir mahalle kitapçısı. Bünyesinde çeşitli sergiler, söyleşiler ve benzeri etkinler sık sık düzenleniyor. Kahvenizi içip, kitabınızı okuyup bir de sergi gezerek buradan ayrılmanız mümkün olduğu gibi çeşitli yazar söyleşilerine de katılabilirsiniz.

Aptulika kimdir?

Aptulika 1987’de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Daha önce amatör karikatürlerinin yayınlandığı Gırgır dergisinde 1987 yılından itibaren Grup Perişan isimli bant tipi çizimleriyle tanındı. Aynı evde yaşayan farklı karakterlerde üç üniversiteli genci anlattığı bu karikatürler genç mizah okuru tarafından çok sevildi. Metallica grubunun isminden esinlenerek attığı Aptulika imzası ve çizdiği sayfanın kenarındaki boşluğa karaladığı rock ve heavy metal müzik gruplarıyla ilgili çizimler, ilanlar, rockçı hayat tarzıyla ilgili ifadeler bir süre sonra çizdiği Grup Perişan’ın bile önüne geçerek kendisini “Metalci Gençlik”in piri haline getirdi.

1989’da Gırgır’dan ayrılıp Hıbır dergisini kuran ekiple birlikte Hıbır’da çizmeye devam etti. Mizah dergileri dışında pek çok dergide rock müzik hakkında yazılar yazdı, rock gruplarının tanıtımlarını yaptı, afişler ve tişörtler çizdi. 1998’de Hıbır’ın devamı olan HBR Maymun dergisi de kapandıktan sonra Cumhuriyet gazetesinin mizah eki olan Dinozor dergisini kuran ekipte bulundu.

edebiyathaber.net (12 Temmuz 2017)

Yorum yapın