Sağlık sektöründe bir marka yaratmak: “Bir Sağlık Markasının Yolculuğu”

Eylül 13, 2023

Sağlık sektöründe bir marka yaratmak: “Bir Sağlık Markasının Yolculuğu”

Meri İstiroti’nin Bir Sağlık Markasının Yolculuğu adlı kitabı Doğan Solibri etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir markayı ortaya çıkarmak ne sadece isim koymaktan ne de bu markanın tanıtım çalışmalarından geçer. Yeni bir marka için yola çıkmışsanız 360 derecelik stratejinizin hazır olması gerekir. Bu stratejiyi oluşturan en önemli üç unsur da tutku, inanç ve cesarettir.

Başarılı bir sağlık kuruluşu kurmaya olan inancınız…

Zorluklar ne olursa olsun kararları hayata geçirmek için karşınıza çıkan bütün engelleri aşmanızı sağlayan tutkunuz…

Tüm deneyim ve bilgiyi bu yeni yolculuğa aktarma cesaretiniz…

Tabii bir de yeni bir marka kök salmak ister. Tıpkı bir ağaç gibi çağlar boyu yaşamak, meyvelerini sunmak ister…

Sağlık sektöründe uzun yıllardır üst düzey görevlerde bulunan, halen MLPCARE sağlık grubunda üst düzey yönetici olarak çalışan Meri İstiroti Bir Sağlık Markasının Yolculuğu’nda hem genç hem de şimdiden kök salmış bir markanın ilham veren kuruluş hikâyesini okurla paylaşıyor.

Yazar hakkında

1990 yılından beri sağlık sektöründe görev alan Meri İstiroti, görevine başladığında özel hastane işletmeciliği henüz kabul edilmiş ve alışılagelmiş bir meslek değildi. İstiroti, ülkemizde profesyonel hastane yönetimini ilk uygulayan yöneticilerden oldu. Birçok sağlık yöneticisinin yetişmesine katkıda bulunan İstiroti, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra Sağlık ve Hastane Yönetimi konusunda İstanbul Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Sektörde hastane yönetimine model olan International Hospital ve ardından sırasıyla Amerikan Hastanesi, Bayındır Holding’e bağlı Yaşamkent, Acıbadem Sağlık Grubu, Bozlu Holding, Neolife Kanser Merkezi ve Dünya Göz’de sağlık yöneticisi olarak görev aldı; 2012 yılı ortasından beri Liv Hospital’ın açılış hazırlıklarına başladığından bu yana MLPCARE sağlık grubunda çalışıyor.

TÜSİAD tıp turizmi alt çalışma grubu, DEİK Sağlık Komitesi ve Türk Sağlık Turizmi Geliştirme Derneği’nin başkanlıklarını yürüten Meri İstiroti, Türkiye’nin sağlık turizminde marka olması için çalışmalarını sürdürüyor. Meri İstiroti, 2014 ve 2015 yıllarında Rotary Kulübü tarafından verilen Meslekte Onur Ödülü’ne layık görüldü; sektörel yayın olan Hastane dergisi tarafından 2002 yılında Yılın Sağlık İdarecisi seçildi. Ayrıca 2019 yılında Hospital Manager dergisi tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü ve yine 2019 yılında The Future of Health Care tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. 30 Yaşa Mektuplar, Son Söz Doktorların, Pusula, Doktorun Çantasındaki Hikâyeler ve Balenin Çınarı adlı beş kitabı yayımlanan İstiroti, iki çocuk annesidir.

edebiyathaber.net (13 Eylül 2023)

Yorum yapın