Saatte 300 km hızla akan komik, fantastik, romantik bir macera

Temmuz 24, 2019

Saatte 300 km hızla akan komik, fantastik, romantik bir macera

Sona Ertekin’in Arızanın Merkezine Seyahat adlı romanı Mundi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Macera her an bir adım ötemizde olsa da kaçınılmaz değildir. Ama bilinmezliğe bir kez adım attığınızda, asla geri dönmek istemezsiniz.

Gizemli bir kitabın peşindeki maceraperest bir ödül avcısını ve kırgın bir kitap dedektifini Moda’nın dar sokaklarından Kamboçya ve Bali sahillerine, yağmur ormanlarından yanardağların zirvesine sürükleyen soluk soluğa bir dünya yolculuğu…

Karanlık müşteriler için çalışan ödül avcısı Hakan “Cevaplar Kitabı” kitabının peşindedir. İpuçları onu usta kitap dedektifi Leyla’ya götürür ve beklenmedik bir yangın onları bir gece içinde her şeyi geride bırakıp birlikte İstanbul’dan kaçmak zorunda bırakır. Böylece ödül avcısı ve kitap dedektifi Güney Doğu Asya ülkelerinin sıcak ve egzotik ikliminde gizli saklı sahafları gezecekleri uzun bir yolculuğa çıkarlar. Sahaf dükkânlarında zamanı durdurup yavaşlatan gizemli kitaplar, taze demlenmiş çayın kokusu, Cottingley perileri, Tesla’nın gizli yüzü ve Teosofi Derneği…

“Sona Ertekin’in kitabı Arızanın Merkezine Seyahat, bana sanki benim için yazılmış gibi geldi. Kurgusu, âhir zaman kâşifleri/arayıcıları bir yana, dili resmen bir hazine. Leyla’nın cehennemi de, benim cehennemim, evet: Buzdan bir mekân…”

Sevin Okyay

SONA ERTEKİN, 1977’de Erzincan’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde Amerikan Kültürü Edebiyatı okuduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV alanında yüksek lisans yaptı. Cumhuriyet, Cumhuriyet Dergi ve Yeni Yüzyıl başta olmak üzere ana akım ve yeraltı yayınlarında düzensiz olarak yazılar yazdı. Reklam yazarlığı ve dergicilik deneyimlerinin ardından yedi yıl boyunca Açık Radyo’da programcı-sunucu olarak çalıştı ve Açık Kitap’ın editörlüğünü üstlendi. 2008 yılından itibaren ofis yaşamını geride bırakıp serbest çevirmen olarak Uzak Asya’nın tropik ve dağlık bölgelerini dolaştı. Aktüel dergisinde iki yıl boyunca “Sona’dan Mektup Var” adıyla seyahat yazıları yazdı. Barbarları Beklerken (Müge Gürsoy Sökmen, Başak Ertür ve Doğan Şahiner’le birlikte, 2010), Filmlerle Sosyoloji (Bülent Diken ve Carsten Bagge Laustsen, 2010), Kovboy Kızlar da Hüzünlenir (Tom Robbins, 2012) gibi kitapların çevirmenliğini yaptı. Kaya tırmanışı, ateş jonglörlüğü, dalış, Tibet masajı, yoga ve modern dansla ilgilendi. 10 yıl boyunca Sona Shine adıyla psytrance DJ’liği yaptıktan sonra rave’lerden emekli oldu. Evli ve Rüzgar adında harika bir çocuğun ikinci annesi olarak ülkenin Güney kıyılarında yaşıyor, yazıyor, fırsat buldukça dalıyor, sağlıklı lezzetler yaratmakla ilgileniyor ve pole dans eğitmenliği yapıyor.

edebiyathaber.net (24 Temmuz 2019)

Yorum yapın