Şükran Yiğit’ten insanın içine işleyen, karla kaplı bir novella

Ekim 26, 2022

Şükran Yiğit’ten insanın içine işleyen, karla kaplı bir novella

Şükran Yiğit’in “Bir Kış Yolculuğu” adlı kitabı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir Kış Yolculuğu, altı yıl önce beklenmedik bir ölümle karısını kaybeden bir adamın, ondan geriye kalan fotoğraf karelerinin izinde çıktığı bir yolculuğun adım adım, kare kare bir muammaya dönüşümünün hikâyesi. Ama aynı zamanda, bu dünyanın en çok her şeyin sürüp gittiği kitaplardaki halini seven iki insanın ölümle bile kaybolmayan bağının tanıklığı.

Şükran Yiğit, insanın içine işleyen eşsiz anlatımıyla, baharın uzak bir rüya gibi beklendiği, karlarla kaplı bir novellaya hayat veriyor.

“‘Nasılsın?’ diye sorulduğunda içimden bir çığlık gibi yükselen ‘Yalnızım, çok yalnızım,’ sözcüklerini söylememeyi başarıyor ama yine de sebebini ve kaynağını pek anlayamadığım tuhaf bir denge içinde hayatımı sürdürüyordum. Karım öleli altı yıl olmuştu.”

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.

Şükran Yiğit

1961’de İstanbul’da doğdu, Ankara’da büyüdü. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. 2003’te Ankara, Mon Amour!, 2004’te Bir Akdeniz Kedisinin Hatıraları, 2008’de Çatıkatı Âşıkları ve 2020’de Burası Radyo Şarampol (2021 Attilâ İlhan Roman Ödülü) adlı romanları İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. Halen Frankfurt’ta yaşıyor.

edebiyathaber.net (26 Ekim 2022)

“Şükran Yiğit’ten insanın içine işleyen, karla kaplı bir novella” üzerine bir yorum

Yorum yapın