Norveç’te kıyamet kütüphanesi açıldı

Mart 31, 2017

Norveç’te kıyamet kütüphanesi açıldı

haber300317(1)Sabitfikir’in Bustle’a dayandırdığı habere göre, hangi kitapların gelecek nesillere kalıp bir klasiğe dönüşeceği, hangilerinin bu uzun yolda nefessiz kalıp tarihe karışacağı hem büyük bir tartışma hem de merak konusu. Görünüşe bakılırsa Norveç’te bulunan bir kütüphane bu konuda söz sahibi olmaya hazırlanıyor ve sadece gelecek nesillere değil, kıyamet sonrasına kalacak eserlerden oluşan bir seçkiyle dolduruyor raflarını.

World Arctic Archive adlı kütüphane, verileri depolarken, daha güvenli olduğu gerekçesiyle diğer depolama ortamları yerine filmler kullanıyor.

Fakat World Arctic Archive dünyadaki tek “kıyamet” kütüphanesi değil. Kuzey Carolina’da da Survivor Library adlı bir kütüphane mevcut. IT uzmanı Rocky Rawlins tarafından kurulan kütüphanede insanoğluna medeniyeti tekrar inşa etmelerinde yol göstermesi amaçlanan, PDF formatında 7000 kitap bulunuyor. Survivor Library’de bulunan kitaplar matematikten tıbba, veterinerlikten astronomiye kadar birçok farklı konuyu kapsıyor.

edebiyathaber.net (31 Mart 2017)

Yorum yapın