“Rüya Dalgıçları için Masallar 2” çıktı

Kasım 27, 2014

“Rüya Dalgıçları için Masallar 2” çıktı

ruya_dalgiclari_kapak.inddCan Çocuk Yayınları’ndan çıkan Rüya Dalgıçları için Masallar dizisi ikinci kitabıyla devam ediyor. Kitap, Meltem Şahin’in resimlediği Selçuk Ceylan’ın kaleminden iki öyküyle, 7 yaş ve üstü tüm çocukları rüya ile gerçek arasında keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

Hayat bazen masal gibiydi” diyor Selçuk Ceylan ve rüya ile gerçek arasında kısa mesafeli yolculuklara çıkarıyor okuru. Hayatın tam da içinde bulunduğumuz “an”da yakalanabilecek masalsı yanlarına dokunuyor kitapta yer alan iki öyküsüyle. Bazen sadece bir kahvaltı sofrasında, bazense rüzgârla savrulup gelen ve tam da ağzına düşen bir petek balında saklı güzelliklerde.

Kitapta iki öykü yer alıyor: “Güzel Bir Kahvaltı” ve “Bugün Değil”.

Güzel Bir Kahvaltı” adlı ilk öyküde, kahramanlarımız sahilde buldukları tabloların peşine düşüp kendilerini bir geminin “girilmesi kesinlikle yasak” olan gizemli bir odasında bulurlar. Burada tanıştıkları gemi kaptanını kurabiyeden yaptıkları bir haritayla evlerine davet ederler, elbette birlikte “güzel bir kahvaltı” yapmak için.

Bugün Değil” adlı ikinci öyküdeyse tuhaf karşılaşmalarla dolu bir eve dönüş yolculuğu onları bekliyor. Seçimler için aslana oy toplayan bir yaban domuzu, kendi kendine şişen balonlar, konuşan saç kurutması makineleri ve bir sürü tuhaf şey… Acaba bunlar onları yollarından alıkoyabilecek mi? Cevabı elbette kitapta!

“Sence ben bir kahraman olabilir miyim?”

“Hayal gücünü kullanırsan evet.”

“Hayır, gerçek hayattan söz ediyorum.”

“Hayal gücünü kullanırsan evet.”

“Ben hayal gücümü her zaman kullanırım.”

“Ama yeterince kullanmıyorsun. Bazen sadece hayvanlarla konuşuyoruz. O da sırf ben istiyorum diye. Ben olmasam onları duyamayacağından yüzde yüz eminim.”

edebiyathaber.net (27 Kasım 2014)

Yorum yapın