Ressam Vasıf’ın Gizli Aşklar Tarihi, okurla buluştu

Ocak 24, 2023

Ressam Vasıf’ın Gizli Aşklar Tarihi, okurla buluştu

Murat Gülsoy’un son romanı Ressam Vasıf’ın Gizli Aşklar Tarihi, geçtiğimiz günlerde Pera Müzesi’nde yapılan bir etkinlikle okurla buluştu.

20 Ocak Cuma günü Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte sanatçı, yazar, akademisyen ve okurlardan oluşan kalabalık bir kitle yer aldı. Etkinlik için özel olarak basılan ve bir yapay zeka programı yardımıyla Murat Gülsoy tarafından yaratılan ressam Vasıf’ın yaşamı boyunca yapmış olduğu resim ve çizim örneklerini bir araya getiren retrospektif kitapçığı büyük ilgi gördü.

Gülsoy’un romanından genç ressam Vasıf’ın Paris’teki yaşamından kesitler içeren bir parçayı okumasıyla başlayan etkinlik, Osmanlı imparatorluğu ve Türkiye’de Sanat Tarihi Yazımı konusunda uzman Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Ersoy’un moderatörlüğünü üstlendiği bir söyleşiyle devam etti. 

Söyleşinin ardından Gülsoy, okurların tarihi roman yazmanın zorlukları, resim sanat tarihimiz hakkında yaptığı araştırma ve yazma disiplini üzerine sorularını yanıtladı. Ressam Vasıf’ın Gizli Aşklar Tarihi‘ne yönelik etkinlikler ilerleyen günlerde de gerçekleştirilecek.

edebiyathaber.net (24 Ocak 2023)

Yorum yapın