Resimleriyle sevilen sanatçı Merve Atılgan’ın ilk kez yazıp resimlediği kitap raflarda

Mayıs 16, 2023

Resimleriyle sevilen sanatçı Merve Atılgan’ın ilk kez yazıp resimlediği kitap raflarda

Merve Atılgan’ın yazıp resimlediği Derin Orman, 4 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Özgün illüstrasyonlarıyla sevilen sanatçı Merve Atılgan, ilk kez yazıp resimlediği kitabıyla Can Çocuk okurlarıyla buluşuyor. Okurlarını hayal gücünün renkli koridorlarında, Derin Orman‘da keşiflerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Hiçbir şey yapmadığımız anlar, aslında sanıldığı kadar ”boş” anlar değil. Belki de en dolu, en keyifli anlar onlar. Çünkü hayal gücünün çıkabileceği sonsuz sayıda yolculuk var. En derin ormanın en keşfedilmemiş köşesine gitmek, kimsenin bilmediği gölün kıyısında soluklanmak, ormanın hiç tanışılmamış sakinlerine konuk olup onlarla rengârenk zamanlar geçirmek için biraz özgürlük, biraz istek yeter.

Meğer karanlık, aydınlığın var olmasını sağlayan, kocaman, güzel bir renkmiş.

Merve Atılgan

İstanbul’da doğan illüstratör, animasyon sanatçısı Merve Atılgan, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nden birincilikle mezun olduktan sonra illüstrasyona, karakter tasarımına ve çocuk kitaplarına yoğunlaştı. İllüstrasyonlarını, konsept ve karakter tasarımlarını yapmış olduğu 26. Akbank Caz Festivali ”Cazdan Filmler” projesi, Stevie Awards’da ”Best Use Of Instagram” kategorisinde Bronz ödül kazanmıştır. ”Maskeli Yetişkinler Müzesi” adlı illüstrasyonu, İngiltere’de Cheltenham İllüstrasyon Ödülü’ne değer görüldü. 2020 yılında, Tomris Uyar için yaptığı doodle illüstrasyonuyla Google’da misafir sanatçı olarak yer aldı. Can Çocuk, Günışığı Kitaplığı, Red House Kidz, Tudem ve Martı yayınlarıyla birlikte çocuk kitapları üretirken, Penguin Random House için illüstrasyonlarını yaptığı resimli çocuk kitabı Song Of The Old City ABD’de yayınlandı. 2021 de Uçan Fil için illüstrasyonlarını yaptığı, üç farklı dile çevrilen resimli çocuk kitabı Geri Dönüşüm Ülkesi, The White Ravens kataloğuna o yıl Türkiye’den seçilen iki kitaptan biri oldu. Paz müzik grubunun Üçlü parçası için geleneksel animasyon tekniğiyle 2020’de tamamladığı kısa animasyonu dijital platformlarda yayınlanmaktadır. Royal Academy of Dance Bale Okulu’nda başlayan dans kariyerini de sürdüren sanatçı, stüdyosunda hem yurtiçi ve yurtdışındaki yayınevleri, dergiler ve sergiler için üretmeye, hem de kendi kişisel projelerini geliştirmeye devam ediyor.

edebiyathaber.net (16 Mayıs 2023)

“Resimleriyle sevilen sanatçı Merve Atılgan’ın ilk kez yazıp resimlediği kitap raflarda” üzerine bir yorum

Yorum yapın