Refik Durbaş’tan çocuklara sımsıcak bir hikâye: Zuzu ile Minnak

Ocak 9, 2019

Refik Durbaş’tan çocuklara sımsıcak bir hikâye: Zuzu ile Minnak

Refik Durbaş’ın Zuzu ile Minnak adlı kitabı, Çağrı Odabaşı’nın resimleriyle 7 ve üzeri yaş grubu için hep kitap tarafından 11 Ocak’ta yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Geçen ay kaybettiğimiz, Türk şiirinin en büyük şairlerinden Refik Durbaş, çocuklara sımsıcak bir hikâye sunuyor. Zuzu ile Minnak, sevdiği şeyleri çocuğuyla paylaşmak isteyen bir baba ile tatlı oğlu Zuzu’nun maceralarını anlatıyor.

hep kitap, daha önce Refik Durbaş’ın Efsaneler Kenti İstanbul, Yaramaz Şiirler ve Zuzu ile Babası adlı kitaplarını okurlarla buluşturdu. Zuzu ile Minnak da yine hep kitap aracılığıyla küçük okurlara ulaşıyor. Çağrı Odabaşı’nın resimlediği Zuzu ile Minnak, 7 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Sevdiği ve beğendiği şeyleri çocuğuyla paylaşmaya çalışan bir baba ile tatlı oğlunun birbirinden güzel maceraları bu kitapta devam ediyor. Tatlı mı tatlı meraklı mı meraklı bir erkek çocuğu Zuzu, babası ile gittiği çay bahçesinde bir kedi görür. Kediye Minnak adını verir ve onunla yeni maceralar yaşar. Zuzu’nun babası da onları hiç yalnız bırakmaz.

REFİK DURBAŞ HAKKINDA

Türk şiirinin en büyük şairlerinden. Uzun yıllar gazetecilik yapan Refik Durbaş’ın şiirin yanı sıra deneme, röportaj, inceleme türlerinde de yapıtları ve çok sayıda çocuk kitabı vardır.

Ödülleri:

Çırak Aranıyor, 1979 Yeditepe Şiir Armağanı

Nereye Uçar Gökyüzü, 1983 Behçet Necatigil Şiir Ödülü

Menzil, Halil Kocagöz Şiir Ödülü

“Orhan Veli, Refik Durbaş’ın şiirlerini okusaydı mutluluk şiirleri yazardı. Benim gibi hayatın içindeki şiiri keşfetmiş, hayatı şairaneliğe feda etmemiş derdi.”

Doğan Hızlan, Hürriyet, 7 Ekim 2001

ÇAĞRI ODABAŞI HAKKINDA

1987 yılında Karabük’te doğdu. Lisans eğitimini Kara Harp Okulu’nda tamamladı. Askeri Lise ve Kara Harp Okulu’nda Resim Eğitsel Bölüm Başkanlığı ve Çizgi Ötesi Dergisi editörlüğü görevlerini yürüttü. 2010 yılından beri çalışmaları ile çeşitli dergilerde yer aldı. Çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (9 Ocak 2019)

Yorum yapın