“Rakısını Bekleyen İtalyan Yemekleri” söyleşisi 26 Ocak’ta instagram’da canlı

Ocak 6, 2023

“Rakısını Bekleyen İtalyan Yemekleri” söyleşisi 26 Ocak’ta instagram’da canlı

26 Ocak Perşembe günü Yapı Kredi Yayınları instagram hesabından canlı yayınlanacak olan Rakısını Bekleyen İtalyan Yemekleri adlı söyleşide yazar Elvan Uysal Bottoni, gazeteci Tan Morgül’le bir araya geliyor.

Bottoni’nin Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı “Rakı Şişesinde İtalyan Olsam”dan ilhamla düzenlenen canlı yayında İtalyan yemekleriyle donatılan çilingir sofraları ve fotoğraflarla bir sanat eserine dönüşen kitabın yolculuğu konuşulacak.

“İtalyan mutfağını sevip rakısından vazgeçemeyenler, artık çekinmeden İtalyan restoranlarında rakı isteyebilirler. Rakı İtalyan mutfağına yakışıyor. Hem de nasıl!”

Elvan Uysal Bottoni, yeni kitabı “Rakı Şişesinde İtalyan Olsam”da İtalya’nın farklı yerlerinde kurduğu masalarda, “lorlu enginar dolması”ndan “çeşnili marul kavurma”ya, “kelleli barbunya piyazı”ndan “zeytinli fenerbalığı”na etkileyici lezzetlerle donatıyor sofrayı. Elbette rakı adabına gölge düşürmeden ve muhabbeti de eksik etmeden. 

26 Ocak Perşembe günü saat: 19:00’da Yapı Kredi Yayınları instagram hesabında çilingir sofrası kültürünün samimiyeti, güzelliği ve felsefesiyle beraber bu eşsiz kitap ele alınıyor. Yazar Elvan Uysal Bottoni’nin gazeteci Tan Morgül’le bir araya geleceği canlı yayında İtalyan yemekleriyle donatılan çilingir sofraları, “Rakısını Bekleyen İtalyan Yemekleri”, fotoğraflarla bir sanat eserine dönüşen kitabın yolculuğu konuşulacak.

edebiyathaber.net (25 Ocak 2023)

Yorum yapın