Pulitzer ödüllü John Lewis Gaddis’in araştırma kitabı “Büyük Strateji” Türkçede

Mart 1, 2023

Pulitzer ödüllü John Lewis Gaddis’in araştırma kitabı “Büyük Strateji” Türkçede

John Lewis Gaddis’in “Büyük Strateji” adlı kitabı, Özgür Umut Hoşafçı çevirisiyle Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

George F. Kennan: An American Life adlı kitabı Pulitzer Biyografi Ödülü kazanan John Lewis Gaddis’in Büyük Strateji’si, Epsilon logosuyla Türkiye’deki okurlarla buluşuyor. Yale Üniversitesi’nde uzun yıllardır büyük strateji üzerine ders veren tarihçi ve yazar John Lewis Gaddis, zor zamanlar için bir eğitim kılavuzu niteliğindeki kitabında Heredot’tan Sun Tzu’ya önemli isimlerin stratejilerini ele alıyor. Büyük Strateji’de Gaddis, devlet yönetimi ve savaştan değerli bir yaşam sürmeye kadar birçok konuda tavsiyeler vererek okuru yüzyıllar içinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Seçkin tarihçi ve Soğuk Savaş’ın beğenilen yazarı John Lewis Gaddis, yaklaşık yirmi yıldır meslektaşları Charles Hill ve Paul Kennedy ile Yale Üniversitesi’nde “Büyük Strateji Üzerine İncelemeler” dersi veriyor. Gaddis, dersleri boyunca elde ettiği tecrübe ve verimli tartışmaların sağladığı yetkinliğiyle Büyük Strateji adlı kitabında Antik Yunan’dan İkinci Dünya Savaşı’na uzanan şahane bir içgörüyü açığa çıkarıyor. Herodotus, Thukydides, Sun Tzu, Octavian/Augustus, Aziz Augustinus, Machiavelli, I. Elizabeth, II. Philip, Clausewitz, Tolstoy, Lincoln, Wilson, Franklin D. Roosevelt ve Isaiah Berlin gibi önemli figürlerin büyük stratejik derinliğini teori ve pratik olarak kapsamlı bir şekilde ele alıyor.

JOHN LEWIS GADDIS HAKKINDA

John Lewis Gaddis, Yale Üniversitesi’nde Robert A. Lovett Askeri ve Denizcilik Tarihi profesörüdür ve Brady Johnson Büyük Strateji Programı’nın kurucu direktörüdür. Önceki kitapları arasında The United States and the Origins of the Cold War; Strategies of Containment; The Long Peace; We Now Know; The Landscape of History; Surprise Security and the American Experience; ve The Cold War: A New History bulunmaktadır. Profesör Gaddis Soğuk Savaş tarihi büyük strateji biyografi ve tarihsel metodoloji üzerine dersler vermektedir. Yale’de iki lisans öğretim ödülü kazanmış ve 2005 yılında Ulusal Beşeri Bilimler Madalyası almıştır. George F. Kennan: An American Life adlı kitabı Pulitzer Biyografi Ödülü’nü kazanmıştır.

Bilgi için: epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

edebiyathaber.net (1 Mart 2023)

Yorum yapın