Erzen Pakel Onur’dan zorlu ebeveynlik yolculuğunda tüm anne babalara rehber olacak bir kitap

Mart 1, 2023

Erzen Pakel Onur’dan zorlu ebeveynlik yolculuğunda tüm anne babalara rehber olacak bir kitap

Erzen Pakel Onur’un Altın Anahtar: Özgüven adlı kitabı Doğan SoLibri Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Erzen Pakel Onur Altın Anahtar: Özgüven kitabında çocuk gelişimine farklı bir bakış açısı getirerek özgüvenli bir birey yetiştirmenin tüm ipuçlarını sunuyor.

Her anne babanın amacı tüm zorluklarla başa çıkabilecek, hayatın iniş çıkışlarına göğüs gerebilecek, bağımsız bir “birey” yetiştirmektir.  Düşünmekten vazgeçmeyen, dış etkilere dirençli, dirayetli, girişken, esnek, barışçı, dengeli, huzurlu ve mutlu bir birey!

Bir başka deyişle, özgüvenli bir kişi…

Çoğu anne-baba bu amaca ulaşmak istiyor ama ebeveyn olmak her zaman gerekli bilgi ve becerilerle donatmıyor insanı. Bu yüzden de çocuğun yetişkine dönüşme sürecine eşlik

ederken anne-babaların elinde bir yol haritası olması gerekiyor.

İşte Erzen Pakel Onur’un kaleme aldığı Altın Anahtar: Özgüven, çocuk gelişimine farklı açılardan yaklaşarak çocuğun kimlik, kendine saygı oluşturma çabasını büyüme ve gelişimiyle birlikte ele alıyor; ayrıca neyi ne için yaptığını bilen, sağlam bir yol haritasıyla yola çıkan anne-babaların kendine değer veren, kendine güvenen, “özgüvenli yetişkine dönüşen çocuklar” yetiştirmelerini hedefliyor.

Prof. Dr. Acar Baltaş Altın Anahtar: Özgüven kitabı ile ilgili şöyle söylüyor:

Benlik algısının oluşumunda destekleyici çevre ve bunun özgüven üzerindeki etkisi çok büyüktür. Özellikle hayatın ilk yıllarında destekleyici bir çevreden yoksun yetişenlerin, hayatın ileri yıllarında bunu telafi etmeleri kolay olmaz. Çocukluğu insana gökyüzü gibi hayatı boyunca eşlik eder, kötü yönetici veya patron olmasına, mutsuz beraberlikler yaşamasına neden olur ve yaşamında süregiden izler bırakır. Erzen Pakel Onur’un kitabı, günümüzde çok yaygın olarak kullanılan güven ve özgüven kavramlarıyla ilgili temel bilimsel bilgiye ihtiyaç duyanlar için değerli bir kaynak niteliğindedir.

Erzen Pakel Onur, Beylerbeyi ve Nilüfer Hatun İlkokullarında okudu. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında İstanbul Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne devam etti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü felsefe bölümü sertifikaları ve Çapa Tıp Fakültesi’nden psikiyatri lisansı alarak bitirdi. Master derecesini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden aldı. Remzi Kitabevi’nde bilimsel kitap çevirileri, Sosyal Etüdler Konferans Heyeti’nde simültane çevirmenlik yaptı, dergi ve gazete yazıları hazırladı. Danışman uzman psikolog olarak çalıştı. Dünyayı görmeyi, doğayı tanımayı uğraş edindi.

Yorum yapın