Psikolojik gerilim romanı “Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum” sinemaya uyarlanıyor

Ocak 31, 2018

Psikolojik gerilim romanı “Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum” sinemaya uyarlanıyor

Oscar ödüllü yönetmen Charlie Kaufman, NPR 2016 Yılın En İyi Kitabı Ödülü’nü kazanan psikolojik gerilim romanı Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum’u Netflix için sinemaya uyarlıyor.

Tanıtım bülteninden

hep kitap’ın 2016’da okurlarla buluşturduğu Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (I’m Thinking of Ending Things), ödüllü yazar Iain Reid’in ilk romanı. Her adımda okurların soluğunu kesen bu muhteşem psikolojik gerilim romanı, şimdi Oscar ödüllü yönetmen Charlie Kaufman imzasıyla filme uyarlanıyor.

Charlie Kaufman’ın uyarlayacağı ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturacağı Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum, Netflix yapımı olarak hayata geçirilecek. Sakin bir yolculuk gibi başlayan Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum, ilişkiler hakkında düşündürür ve insan psikolojisinin derinliklerinde dolanırken yalnızlığın hangi boyutlara varabileceğini anlatıyor.

Netflix film grubunun başkanı Scott Stuber yaptığı açıklamada; Charlie Kaufman’ın, kendine has hikâyeleri evrensel bir dille anlatma konusunda benzersiz bir yeteneği olduğuna değinerek, tüyler ürperten bu gerilim filmini tüm dünyayla paylaşmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Yapımcılığını Charlie Kaufman ile birlikte Anthony Bregman ve Stefanie Azpiazu’nun (Likely Story Productions) üstleneceği filmde yazar Iain Reid de ortak yapımcı olacak.

HER ŞEYİ BİTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM HAKKINDA

Sakin bir yolculuk gibi başlayan Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum, ilişkiler hakkında düşündüren, okuruna gerilimli ve heyecanlı saatler vaat eden iddialı bir ilk roman. Psikolojik gerilim türünün başarılı örneklerinden birine imza atan Iain Reid’in bu ilk romanı, hep kitap logosu ve Begüm Kovulmaz’ın çevirisiyle okurlara ulaşıyor. Reid, insan psikolojisinin derinliklerinde dolanırken yalnızlığın hangi boyutlara varabileceğini yetkin bir dille anlatıyor.

Okuru ilk sayfadan itibaren içine alan Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum, şaşırtıcı sonuyla benlik, irade ve ilişkiler hakkında bir kez daha düşündürüyor. Erkek arkadaşının ailesiyle tanışmaya giden, yolda da ilişkisini sorgulayan kadın kahramanın araba yolculuğuyla başlayan kitap, gitgide artan gerilimiyle soluğunuzu keserken, sizler de hayatı ve ilişkileri sorgulamaktan geri duramayacaksınız…

IAIN REID HAKKINDA

Iain Reid’in ilk kitabı One Bird’s Choice, en iyi kurgudışı kitap kategorisinde verilen CBC Bookie Ödülü’ne layık görüldü ve birçok dile çevrildi. Son kitabı The Truth About Luck, Globe and Mail gazetesi tarafından 2013’ün en iyi kitaplarından biri seçildi. Reid’in deneme ve inceleme yazıları The National Post, Elle Magazine, The Classical ve The New Yorker gibi Kuzey Amerika’nın önde gelen yayın organlarında yayımlandı. 2015 yılında, otuz yaşın altında kurgudışı eser sahibi Kanadalı yazarlara verilen RBC Taylor Emerging Author Ödülü’nü aldı. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum Queen’s University’de tarih, İngiliz Edebiyatı ve felsefe eğitimi gören yazarın ilk romanı. Reid, Meat adını vereceği yeni romanı üzerinde çalışmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (31 Ocak 2018)

Yorum yapın