Programlama bilmeyen ama öğrenmek isteyen herkes için bir başvuru kitabı

Ekim 14, 2021

Programlama bilmeyen ama öğrenmek isteyen herkes için bir başvuru kitabı

Zafer Demirkol’un yazdığı Yeni Başlayanlar İçin Kodlama Genç Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Programlamanın temel mantığını, yapı ve kavramlarını öğrenmek için eşsiz bir kaynak! 

Yeni Başlayanlar İçin Kodlama’da iki farklı dünyanın (Python ve C#) sözdizimi (syntax) gösterilirken, bu farklılıklara rağmen programlamaya ait ortak kavramlar da anlatılıyor. 

Programlamada kullanılan temel araç ve servislerin de tanıtıldığı bu kitabı bitirdiğinizde, programlamanın mantığını ve kavramlarını anlamış, popüler uygulama, platform, araç ve servislerini temel düzeyde deneyimlemiş ve programlama dünyasına büyük bir adım atmış olacaksınız.

Uzun yıllardır Yapay Zeka ve kodlama üzerine çalışan ve eğitimler veren Zafer Demirkol’un yazdığı Yeni Başlayanlar İçin Kodlama Genç Destek Yayınları’ndan çıktı. 

Arka Kapak Yazısı:

“Kodlama, günümüzün yaratıcılık dilidir.

Çocuklarımız, bilgisayar biliminin tüketicileri yerine yaratıcıları olma şansını hak ediyor.” 

— Maria Klawe 

Bu kitap programlama bilmeyen ama öğrenmeye başlamak isteyenler için.

Kitapta kodlamaya ait temel yapılar ve kavramlar anlatılıyor.

Python ve C# gibi farklı yapıdaki iki dil ile örneklerle anlatımlar yapılıyor. Programlamaya ait, dilden bağımsız, ortak, genel bir bakış açısı; yeni programlama dillerinin öğrenimini kolaylaştıracak bir anlayış sunuluyor.

Kitabı bitirdiğinizde C# ve Python dillerini başlangıç seviyesinde öğrenmiş olacaksınız, bunun yanında diğer programlama dillerini de kolayca öğrenebileceğiniz bir yaklaşım edineceksiniz.

Yaygın kullanılan uygulama platformlarının da tanıtıldığı, basit uygulamaların geliştirildiği bu kitapta aynı zamanda günümüz programcılığında yaygın olarak kullanılan araç ve servisler de anlatıyor.

Günümüzde kodlama öğrenmek çok önemli bir beceri, bu kitap sayesinde kodlama dünyasına girmek için büyük bir adım atmış olacaksınız.

Yazar Hakkında: 

Programlamaya 1985 yılında 16 yaşında başladı. Televizyona bağlanan bir Sinclair bilgisayar ile ilk “merhaba dünya” programını yazdı. 18 yaşında Boğaziçi Üniversitesinde Quick Basic kurslarına katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliğini kazandı, okurken sürekli kod yazmaya devam etti. Üniversitedeyken karmaşık sayılarla 4 işlem yapan bir program, animasyon, teklif hazırlama gibi uygulamalar geliştirdi.

Üniversite bittikten sonra değişik firmalarda çalıştı. 1999 yılında Genel Müdür olarak çalıştığı firmadan ayrılarak Avustralya’da “New South Wales” Üniversitesinde “English for Business Communication” eğitimi aldı. Bu yıllarda hızla gelişen Web teknolojilerini yakından takip ederek, değişik uygulamalar geliştirdi.

Avustralya’da Üniversitede çalışma gruplarında Web yazılımları üzerine olan bilgisini arttırdı. ASP (Active Server Pages) ile burada tanıştı. Türkiye’ye döndüğünde ilk ASP kitabını yayınladı. Kitap ilk çıktığı yıl 5 ve toplamda 14 baskı yaparak satış rekorları kırdı. Daha sonra ASP.NET teknolojisine ait kitapları yayınlandı. Şu ana kadar toplam 12 kitabı yayınlanmıştır.

“Çocuklar için Kodlama” kitabı 4. baskıya ulaştı ve İngilizceye çevrildi. Türkiye’de çocuklara kodlama öğretmeye yönelik çalışmaların başlangıç ve rehber kitabı olmuştur.

Son kitabı “Herkes İçin Yapay Zeka” oldukça ilgi görmüş ve kategorisinde “En Çok Satanlar” listesinde yer almaktadır.

Profesyonel kariyerini pek çok proje ve yazılım firmasında çalışarak geçirdi. “PC World”, Byte, “Mobile Life” dergilerinde köşe yazarlığı yaptı. Yazılım üzerine onlarca makale yayınladı. 3 dönem Microsoft MVP (Most Valuable Professional) seçildi.

Yeditepe, Maltepe,  Bahçeşehir ve Medipol üniversitelerinde, “Bilgisayar Mühendisliği”, “Bilişim Teknolojileri”, “Bilgisayar Öğretmenliği”, “Bilişim Yönetim Sistemleri” fakültelerinde değişik dönemlerde “Nesneye Yönelik Programlama”, “Web Programlama”, “İleri Web Tasarımı”, “Veritabanı Programlama”, “Mobil Programlama”, “Python”, “Yapay Zeka” dersleri verdi ve vermeye devam etmektedir.

36 yıllık programcılık tecrübesini kitapları, makaleleriyle paylaştığı gibi Profesyonel eğitimlerle de genç programcılara aktarmakta. Özel sektör, kamu ve devlet kuruluşlarına değişik yazılım teknolojileri konusunda onlarca eğitim düzenlemiş, düzenlemektedir. Profesyonellere yönelik düzenlediği eğitim konuları: ASP.NET MVC, JavaScript, Mobil Hybrid Programlama, HTML5, JQuery, CSS3, iOS swift, AngularJs, Python ve “Yapay Zeka Teknolojileri”dir.

Son yıllarda Yapay Zeka çalışmalarına odaklandı. Çalışmalarını Linkedin, Medium ve Twitter’dan takip edebilirsiniz.

Avrupa Yapay Zeka Birliği Üyesidir.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitabı:

Herkes İçin Yapay Zekâ

edebiyathaber.net (14 Ekim 2021)

Yorum yapın