Prix Médicis ödüllü roman Türkçede

Şubat 6, 2023

Prix Médicis ödüllü roman Türkçede

Jean Echenoz’un Prix Médicis ödüllü romanı Cherokee Ketebe Yayınları tarafından Mehmet Emin Özcan çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

“Az” söyleyerek “çok” anlatmanın modern üstadı Jean Echenoz, Prix Médicis ödüllü romanı Cherokee’de okurunu ilk bakışta çok sakin görünen, ama içine girdikçe karmaşa ve koşturmaca dozu artan bir maceraya davet ediyor. Dedektif mi gangster mi olduğu şüpheli kahramanımız Georg Chave’ın peşine takılıyoruz ve sıradışı bir Paris turuna çıkıyoruz! Eski Paris, yeni banliyöler, gökdelenlerin yükseldiği iş ve finans merkezleri, şehrin eteklerindeki karanlık varoşlar, metro durakları, geniş otoyolların kenarları ve salaş dükkânlar uğrayacağımız yerlerden bazıları. Biz buralarda muazzam bir servetin kayıp varisini bulmaya çalışıp insanların çoğundan bilge o papağanla konuşur ve insan kurban etmeye çalışan tuhaf delilerin ayininden kaçarken Mösyö Chave elinde tabancasıyla aşkı, zenginliği ve mutluluğu arayacak.   “Bir hata oldu, talihsiz bir hata. Hemen gidiyoruz.”

Jean Echenoz 1947 yılında Fransa’da dünyaya gelmiştir. Sosyoloji üzerine eğitim görmüştür.

Yazarın sade bir dil ve üslup haline getirdiği süssüz anlatımı, Fransız edebiyat çevreleri tarafından büyük ilgi ve takdir toplamıştır. Fransa’da ‘Fransız edebiyatının son yıllarda yetiştirdiği en büyük ustalardan biri olarak görülmektedir. 1983 yılında kaleme aldığı ‘Cherokee’ adlı romanıyla Médicis Ödülünü kazanmıştır. 1999 yılında Fransa’nın en saygın edebiyat ödülü olan Goncourt Ödülüne layık görülmüştür. 

edebiyathaber.net (6 Şubat 2023)             

Yorum yapın