Prens Harry’nin anı kitabı Spare, Mundi Kitap’ta

Mart 25, 2023

Prens Harry’nin anı kitabı Spare, Mundi Kitap’ta

Prens Harry’nin anı kitabı Spare, Mundi Kitap etiketiyle sonbaharda yayımlanacak. 

ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’ta ilk günden toplam 1,4 milyon adet satan ve dünya çapında 16 dilde yayımlanacak otobiyografinin Türkçe yayın haklarını Mundi Kitap aldı.

Sussex Dükü Prens Harry’nin yayımlandığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören ve Amazon’un çoksatar listesinde zirvede yer alan anı kitabı Spare, Penguin Random House’un açıklamasına göre şimdiye kadar yayımladıkları kurgusal olmayan kitaplar arasında ilk günden en iyi satan kitap oldu.

Spare, annesini kaybetmeden önce “kaygısız” biri olarak bilinen ve daha çok “yedek plan” olarak görülen Prens Harry’nin değişen kaderini anlatıyor. Harry’nin okul dönemine yayılan öfke sorunları, annesinin ölümünden basını sorumlu tutması, her daim spot ışıkları altında yaşaması, oyuncu Megan Markle’la evlenmesinin ardından ikilinin çevresini saran ırkçı şakalar ve kraliyet baskısı, nihayetinde kraliyetten ayrılma süreci gibi toplum gözünde “sansasyonel” olmaktan öteye gidemeyen konular, bu otobiyografide derinleşiyor.

Prens Harry ilk kez kendi hikâyesini yalın, gözü kara bir dürüstlükle aktarıyor. İçgörü, kendini sorgulama ve sevginin keder üzerindeki ebedî gücü etrafında örülen Spare‘den elde edilecek gelirinse İngiliz hayır kurumlarına bağışlanması planlanıyor.

Geçmiş yıllarda Michelle Obama’nın tüm dünyada büyük ilgi gören anı kitabı Benim Hikâyem‘i (Becoming, 2018) ve Lisa Brennan-Jobs’ın babası Steve Jobs’ı merkeze yerleştirdiği anı-portresi Gençlik Hatası‘nı (Small Fry, 2018) okurla buluşturan Mundi Kitap’ın Spare‘i sonbaharda yayımlaması bekleniyor.

edebiyathaber.net (25 Mart 2023)                                    

Yorum yapın