Poliksena Şiir Dergisi yayın hayatına başladı

Ekim 18, 2023

Poliksena Şiir Dergisi yayın hayatına başladı

Her şeyin hızlandığı bir çağda “durup ince şeyleri anlamaya” dönük kolektif  bir çaba olarak ortaya çıkan Poliksena Şiir Dergisi www.poliksena.com adresinde yayın hayatına başladı. 

Başlangıç noktası Çanakkale olan ve  bağımsız bir şiir dergisi olarak yola çıkan Poliksena, adını haksızlığa uğrayan, yok sayılan, kurban edilen mitolojik bir kadın kahramandan; ilhamını pek çok zorlukla mücadele ederek, imkansızlık içinde dahi şiire dair bir serüveni inatla sürdüren mütevazi taşra dergiciliğinden; iddiasını da şiirin kendisinden alıyor. 

Editörlüğünü Semra Canbulat’ın, tasarımını Burkay Doğan’ın yaptığı dergiye Aykan Özener de fotoğraflarıyla katkı veriyor. İlk sayıda şiirleriyle Can Devrim Uysal, Mvstafa Berkay Işık, Semra Canbulat, Onur Albayrak, Umut Germeç, Melike Argıt, Onur Özer, Adem Yavuz, Sıla İğli, Mehmet Kandemir, Mustafa Önder, Hatice Okyar, Onur Tekin ve Sappho yer alıyor. 

Üç ayda bir yeni sayısının çıkması planlanan derginin “Hakkımızda” başlığı altında yazılanlar ise şöyle: “Poliksena, başlangıç noktası Çanakkale olan bağımsız bir şiir dergisidir. Dünyayı değiştirmez ama şiirle yola çıkanları buluşturabilir. Her buluşma bir iz bırakır. Ve göçebeler iz sürmesini bilir.”

edebiyathaber.net (18 Ekim 2023)

Yorum yapın